Penkios meilės kalbos

Kaip įnešti naujų spalvų į mūsų santykius? Penkios meilės kalbos

Be ko neįmanoma tikra meilė? Kaip įnešti naujų spalvų į mūsų santykius? Psichologas ir rašytojas Garis Chapmanas išaiškino, kad tai padeda padaryti penkios meilės kalbos.

Iš tikrųjų meilės kalbų gali būti kur kas daugiau, nei išskyrė populiarių psichologijos knygų autorius Garis Chapmanas. Jeigu jūs nežinote nė vienos arba seniai pamiršote, tai šios penkios gali tapti jums tikrai vertingu atradimu.

Pirmoji meilės kalba: komplimentai ir pagyrimai

Pirmoji kalba – tai žodžiai ir, svarbiausia, žodžių intonacija. Tai skirta tiems, kurie „myli ausimis“. Nebūtinai moterims. Veikiau tiems, kurie mėgsta ilgai, daug ir įdomiai kalbėtis. Tiems, kurių kalba turtinga, kurie daug skaito. Tiems, kurie ištisas valandas kalbas telefonu ir mėgsta frazę: „Ką norėjote tuo pasakyti?“ Kurie skiria tekstą ir potekstę, mėgsta įterpti komentarus, pabraukia pieštuku įdomias knygos vietas ar net išrašinėja citatas į savo bloknotą.

Kaip manote, kokia bus geriausia dovana tokiam žmogui? Teisingai – kruopščiai pasverti, atrinkti Meilės žodžiai.

Antroji meilės kalba: laikas

Tai laikas, kurį esate pasirengę sugaišti dėl mylimo žmogaus. Kartu praleistas laikas ir nebūtinai praleistas kokybiškai.

Kai kuriems žmonėms nieko daugiau nereikia – tik kad mylimas asmuo ateitų ir praleistų su jais savo laiką. Tokia jų meilės kalba. Žinoma, kai kuriuos tai erzina. Kai kurie negali pakęsti nieko neveikimo, betikslio vaikščiojimo gatvėmis ra dar blogiau – sėdėjimo namie. Tokiems žmonėms verta pasistengti suprasti: gražiausia diena gali būti užpildyta ne įvykiais, o... vieno kitu.

Trečioji meilės kalba: ženklai ir simboliai

„Tėtis man parnešė iš darbo tikrą pjūklą!“ Meilės potvynis.... Šia kalba kalbasi tie, kuriuose slypi medžiotojas ar kolekcionierius. Tie žmonės mėgsta puoštis trofėjais. Kai tik jūs ateinate pas juos, jie žvalgosi į jūsų krepšį ir kišenes. „Ką atnešei?“ Jie mėgsta jus per daiktus, kuriuos jiems paliekate. Ir tai nebūtinai turi būti deimantai ar audinių kailinukai!

Tai gali būti bet kas – kad tik galima būtų pavartyti rankose, pasigrožėti akimis, pademonstruoti pažįstamiems arba apverkti pačiam po daugybės metų... Atkreipkite dėmesį, ar jūsų mylimas žmogus saugo dešimties metų senumo teatro bilietus. Jeigu taip, tai jis kalba šia kalba. Tokie žmonės niekada neis į svečius tuščiomis rankomis ir iš kitų tikisi to paties. Tuščios rankos jiems yra abejingumo ir tuščios širdies simbolis.

Ketvirtoji meilės kalba: konkretūs darbai

Romantikams ir skrajojantiems padebesiais labai sunku su tokiais žmonėmis. Jūs jiems – bilietus į kiną, gėlių puokštes, kalnus komplimentų, o jie jums: „Štai nėra kam krūmų apkarpyti, žolės nupjauti!“ Jūs siūlote paplaukioti draugų jachta, o jie atsako: „Štai stalo koja kliba, reikia veidrodį pakabinti.“

Žinokite, jeigu jūs bent kartą pasiraitosite rankoves ir praleisite dieną ant kelių remontuodami klozeto bakelį, jie prisimins apie tai visą gyvenimą. O kai jie prisimins šią laimingiausią dieną, jų žandais riedės ašaros: „Kaip jis vis dėlto mane myli!“

 

Meilės kalba © Pixabay.com

Penktoji meilės kalba: fizinis prisilietimas, glamonės

Su tokiais žmonėmis lengviausia. Tačiau lengva tik tiems, kam tai nėra varginantis dalykas. Dviem mylintiems, kuriems fizinių prisilietimų kalba yra gimtoji, kartu gyventi būna geriausia. Jiems nieko nereikia iš pasaulio tam, kad galėtų mėgautis bendra laime.

O kas, jeigu siela prašo visko ir iškart? Taip negali būti. O jeigu yra, vadinasi, jūs ilgą laiką negaudavote absoliučiai nieko. Jūsų namuose ir vanduo iš čiaupo varva, ir veidrodis nepakabintas, ir komplimentų jums niekas nesako, ir fizinius prisilietimus jūs patiriate tik sausakimšame autobuse.

Kaip sužinoti, kas mums yra svarbiausia? Prisiminkite, ką patys esate pasirengę padaryti dėl mylimo žmogaus, kai jus apima labai gera nuotaika? Kuo jūs dažniausiai užsiimdavote, kai norėdavote duoti? Kas jums geriausiai sekasi?

Štai tokios meilės klabos ir reikia laukti kaip atsako. Mes visada dovanojime kitiems tai, ko patiems labiausiai reikia.

 

Meilės kalba© Pixabay.comJeigu turite mylimą žmogų, paaiškinkite jam paprastais, gerai suprantamais žodžiais, ką jūs laikote tikra meilės išraiška. Ir paprašykite jo padaryti tą patį – paaiškinti jums, ką jis laiko meilės įrodymu. Tai bene vienintelis šansas išsaugoti santuoką, rašo portalas „Live-and-learn“. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder