Meilė iš ketvirto žvilgsnio - teisingiausia

Meilė iš ketvirto žvilgsnio - teisingiausia

Pirmo žvilgsnio maža. Reikia antro, trečio ir ketvirto. Galbūt ir penkto - kontrolinio. Amerikiečiai biologai nustatė, kiek reikia pasimatymų, būtinų tam, kad tarp partnerių įsižiebtų tikrai stiprus jausmas.

Smegenims reikia laiko

Daug kas įsivaizduoja, kad stiprūs jausmai gali gimti iš pirmo žvilgsnio. Tokią nuomonę daugiausia formuoja grožinė literatūra ir kinas. O iš tiesų it žaibas trenkiančios meilės propaguotojai, kaip paaiškėjo, klysta. Meilės iš pirmo žvilgsnio nėra. O štai meilė iš ketvirto žvilgsnio - visai tikėtina. Tokią išvadą neseniai padarė JAV biologai. Jų tyrimai rodo: reikia mažiausiai keturių pasimatymų, kad partneriai suvoktų savo jausmus.

Trijų pasimatymų - maža, nekalbant apie du ar vieną. Smegenims reikia laiko informacijai surinkti, apdoroti ir įdiegti į pasąmonę, kur gautieji duomenys apdorojami toliau, protui jau nedalyvaujant, kol suprantama, iš kur atsirado jausmas "negaliu be jo/jos gyventi".

Beje, didžioji informacijos dalis į smegenis patenka nepastebimai, žmogus gali tiesiog neatkreipti dėmesio į kokias nors detales. Bet jos "įsispaudžia", o paskui "išplaukia" ir tampa mažyčiais "svareliais" ant vienos ar kitos svarstyklių lėkštės. Kuo daugiau "svarelių", tuo tinkamesnis sprendimas. Bet jų nereikia kaupti iki begalybės - keturių kartų, t.y. pasimatymų, visiškai užtenka.

Jeigu pasimatymų buvo mažiau nei keturi, smegenys gali pradėti siųsti neteisingus signalus, grįstus fantazijomis. Ir čia atsiranda rizika meile pavadinti vulgarų potraukį arba neįvertinti partnerio, "prigalvojus" nesamų neigiamų savybių.

Seksas per pirmą pasimatymą?

O ar užtenka vieno pasimatymo intymiems santykiams užmegzti? Kas tiki likimo pirštu, apvaizda, pasakys: geriau iškart sutikti, jeigu, aišku, partneris yra malonus ir siekia intymaus suartėjimo. Kitaip galima praleisti šansą, pasiųstą aukštesniųjų jėgų. Paskui nepavysi. Specialistai, nusiteikę ne taip mistiškai, laikosi priešingos nuomonės. Moterys, kurios per pirmą pasimatymą nesutinka intymiai bendrauti, turi daugiau šansų rasti laimę asmeniniame gyvenime.

Tuo, pavyzdžiui, neabejoja matematikos profesorius Robertas Seimuras (Robert Seymour) iš Londono universiteto koledžo. Atsakymo į klausimą, ar reikia taip skubotai atsiduoti, jis ieškojo taikydamas vadinamąją lošimų teoriją - mokslą apie optimalią strategiją, padedančią laimėti. Šiuo atveju - sukurti tvirtą santuoką arba stabilius santykius. Matematiko požiūriu, atsiduoti per pirmąjį pasimatymą yra kvaila, nors tai ir sutaupo daugybę laiko. "Daugelis gyvūnų ilgai meilinasi prieš poruodamiesi, - aiškina profesorius. - Ir šis ritualas vykstant evoliucijai neišnyko, vadinasi, jis yra naudingas. Jis padeda patelei sukaupti daugiau informacijos apie patiną ir atsijoti netinkamus kandidatus.

R.Seimuro nuomone, neskubėdama poruotis, sumani patelė sumažina šansus pasirinkti netinkamą patinėlį. Ir moterims strategiškai yra naudinga elgtis būtent taip, net jeigu labai norisi kitaip.

Kada moteris parodo tikrąjį veidą


Keli tūkstančiai gražiosios lyties atstovių dalyvavo tyrime, kurį užsakė britų kosmetikos kompanija "Superdrug". Sociologams pavyko išsiaiškinti: vidutiniškai po keturių savaičių ir vienos dienos, tai yra beveik mėnesio, gerbėjas pamato savo naujos draugės veidą be makiažo.

Dauguma moterų yra įsitikinusios, kad neverta skubėti pasirodyti nepasidažius gerbėjui, su kuriuo ką tik susipažino, nes jis pamatęs ją "tokią baisią", gali ir pabėgti. Trečdaliui apklaustųjų apskritai neateina į galvą, kad į pirmą ar antrą pasimatymą galėtų ateiti atitinkamai neišsidažiusios. Šešios iš dešimties yra pasirengusios nenusivalyti makiažo, kol nepajus, kad kavalierius rimtai įsimylėjo. O tam, kaip jau pasakojome, reikia ne mažiau kaip keturių pasimatymų.

Atsargi mergina beveik mėnesį slėps savo tikrąjį veidą po makiažo sluoksniu, suprantama, kad būtų graži. Trečdalis damų prisipažino, kad likusios vienos su nauju draugu pirmiausia eina į vonią pataisyti makiažo. Ir net per intymų pasimatymą moterys nenusiramina: vidury nakties nepastebimai vėl slenka į vonią. Arba atsikelia anksčiau ir pasidažo, kad mylimasis pamatytų jas visu grožiu.

Juk 9 iš 10 moterų nori, kad naujasis draugas neabejotų: jos gražios bet kuriuo metu. Po 29 dienų damos pagaliau nusiramina ir parodo savo natūralius veidelius.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder