Kodėl po neištikimybės santykius reikia tęsti dar metus?

Kodėl po neištikimybės santykius reikia tęsti dar metus?

Psichologė Ramunė Želionienė sako, kad atleidimas santykiuose yra labai svarbus. Jos nuomone, žmogui pačiam bus lengviau, jei neištikimybės situacijoje jis sugebės nurimti. Tokiu atveju nebus iššvaistoma sukaupta vidinė energija. Vedų praktikas Vaidas Arvasevičius pastebi, kad tokiose situacijose sunkiau sekasi moterims. Vedų praktika rodo, kad moteris yra ne tik jautresnė už vyrą, bet jos protas net 6 kartus yra neramesnis nei vyriškosios lyties atstovo.

Vedų praktikas pasakoja, kad žmonės  dažnai santykiuose nori, jog kitas žmogus kurtų komforto zoną: būtų ištikimas, geras, vykdytų pareigas mūsų atžvilgiu. Jeigu jis to nedaro, mes sakome, kad jis yra blogas.

„Bet ar mes esame tie, kurie yra verti tų pakylėtų santykių? Mes turime galvoti, ar mes buvome verti ištikimybės? Mes turime būti verti, kad gautume viską, ko norime“, - „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ teigė V. Arvasevičius.

Nuo gero niekas nebėga

Pašnekovas tiki, kad nuo gero niekas nebėga. Jei moteris bėga nuo vyro, nuo laimės, meilės su juo, vadinasi, yra trūkumų, kuriuos kiekvienas turi pamatyti savyje.

„Pykti ar nepykti? Mes negalime rinktis. Mes reaguosime taip, kokie mes esame, pagal savo asmenybės struktūrą“, - tikino vedų praktikas.

„Kūniškame lygmenyje ištikimybė nėra kritinė. Pagal vedas, jeigu šeimoje egzistuoja neištikimybės atvejai ar kitų pareigų nevykdymas, vyras negali palikti šeimos greičiau kaip per metus. Šeima visus metus turi spręsti neištikimybės problemą. Šeima bet kokiu atveju yra prioritetas. Jos pasitikėjimo vienas kitam atstatymas, išlaikymas yra prioritetas“, - aiškino specialistas.

Jei neištikimybė yra kūniškame lygmenyje, gyvuliškame, galima teigti, kad žmogus nepakilo į aukštesnį lygmenį. Jis nesuprato, kas su juo vyksta. V. Arvasevičiaus nuomone, visa tai galima pataisyti, nes pasitikėjimas yra ne gyvuliškame lygmenyje.

„Bet jei šeimos atraminiai taškai yra lova, maistas, miegas apsisaugojimas, tai atleidimas tokiu atveju yra labai sunkiai įsivaizduojamas. Jei lova ne esminis dalykas, tuomet šiuos dalykus dar galima pataisyti“, - mano vyras.

Moterų išdavystė – baisesnė

Psichologė Ramunė Želionienė teigia, kad neištikimybės atveju, labiau nukenčia vyrai, kadangi moterų išdavystė yra gilesnė, siejama ne tik su kūnišku lygmeniu.

„Vyrai neprisiriša prie moterų. Jie nueina ir padaro. Todėl aš galvočiau, kad baisesnė yra moters neištikimybė, nes jos nenueina ir tiesiog nepadaro. Ji flirtuoja, rašo jausmingas žinutes: „Tavęs pasiilgau, zuikeli, kačiuk.“

Jei išdavystės iniciatorius yra vyras, moteris neprivalo jam atleisti. Tačiau pasirinkus tokį kelią, nebereiktų puoselėti santykių su tokia antrąją puse.

„Ta moteris, kuri negali atleisti, ji nėra silpna. Tiesiog neprivaloma už viską atleisti, bet labai svarbu pasitraukti nuo to žmogaus. Moterims gyvenimas apkarsta tada, kai jos nenori pasitraukti. Jos paskaičiuoja, kiek joms metų ir kelia klausimą, kas su jomis bus. Tada jos nusprendžia, kad liks su tuo gyvuliu ir gadins jam gyvenimą iki pat smerties“, - moterų klaidas vardijo psichologė.

Pasak specialistės, noras atsilyginti tuo pačiu jus išdavusiam asmeniui, tik parodo jūsų silpnumą, tad jokiu būdu nereiktų taip elgtis.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais – penktadieniais 9.10 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder