"Jam smagiau laiką leisti su draugais"

"Jam smagiau laiką leisti su draugais"

"Trejus metus draugaujame su vaikinu. Problema ta, kad jis dažniau laiką leidžia su draugais negu su manim. Į draugų kompaniją manęs nenori vestis, sako, kad tai tik vyriška kompanija, kad man bus neįdomu, o jiems nejauku. Jeigu kur nors pakviečia draugai, jis viską meta ir važiuoja susitikti. Visada laukia tų susitikimų... Jeigu pakviečiu aš, dažnai atsako, kad užsiėmęs. Paskutinį kartą dėl to labai susipykome, nes jis net negalėjo (manau, nenorėjo) eiti su manim vakarieniauti mūsų trejų metų draugystės proga. Mes dabar savaitę nebendraujame. Aš suprantu, kad jam reikia laisvės, bet... kaip žinoti, ar aš išvis jam dar rūpiu? Ačiū už atsakymą. Kotryna"

Asmeninė laisvė ir dėmesys merginai / vaikinui - skirtingi dalykai, kurie vienas kitam neprieštarauja, netrukdo ir kuriuos galima suderinti. Poros įvairiai sprendžia šią problemą. Vieni daug laiko praleidžia kartu ir į bet kurią kompaniją eina tik kartu. Kiti susitinka su savo draugais be partnerių dalyvavimo.

Asmeninės laisvės "kiekis" - susitarimo dalykas. Tai priklauso nuo individualių žmogaus charakterio savybių, nuo jo asmeninių polinkių. Kartais merginos dėmesio poreikis gali būti suprantamas kaip bandymas riboti vaikino laisvę, jį kontroliuoti, nors iš tikrųjų mergina tik nori daugiau švelnumo ir meilės. Klausimas, kaip dviem žmonėms kurti visaverčius santykius, atrandant kitą, tačiau neprarandant savęs, yra amžinai aktualus ir iki galo, matyt, neišsprendžiamas. Protingiausia būtų visa tai ramiai aptarti ir rasti balansą, t. y. sutarti, kada galima praleisti laiką kartu, o kada atskirai - su draugais.

Visi norime jaustis gerai būdami su mylimaisiais. Užduotis nelengva - atrasti aukso vidurį tarp dviejų kraštutinumų: troškimo susilieti į vieną (idealizavimo, pataikavimo kito poreikiams, aukojimosi dėl jo) ir baimės su juo pernelyg suartėti, susilieti (t. y. prarasti savo tapatybę ir laisvę).

Gyvenimiška išmintis byloja, kad jausmų gilumą atspindi ne žodžiai, kuriuos mes sakome vienas kitam, o poelgiai, t. y. ką esame pasiruošę konkrečiai daryti ir ko nedaryti vardan meilės kitam žmogui. Jei esate tikrai artimi ir vienas kitą mylintys, reikėtų išsiaiškinti, kokie užslėpti psichologiniai dalykai trukdo jums būti kartu, ir pabandyti tai kartu įveikti. Tuomet pereitumėte į brandesnių, atsakingesnių santykių etapą.

Klausimus prašome siųsti adresu [email protected]. Dėl privačios konsultacijos galima pasiteirauti tel. 8 685 78601 (psichoterapeutė Vilma Mažeikienė).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder