11 psichologinių paslapčių, kurios padės geriau suprasti žmones

11 psichologinių paslapčių, kurios padės geriau suprasti žmones

Tikriausiai ne kartą susimąstėte, kaip būtų gerai, jei galėtumėte suprasti, apie ką mąsto aplinkiniai. Kai kam tokiais atvejais padeda intuicija. Jeigu ji neišvystyta, galima pasimokyti vieno metodo – kūno kalbos supratimo.

Daug kam žinoma, kad egzistuoja neverbalinis bendravimo būdas – tam tikri gestai, mimika ir kai kurie kūno judesiai. Žinoma, žmonės dangstosi „kaukėmis“, bet jeigu jas atmestume, tai iškart įžvelgtume tikrus jausmus ir mintis. Todėl verta atkreipti dėmesį į ženklus, kuriuos mums demonstruoja aplinkiniai žmonės, dažniausiai patys to nepastebėdami.

 

Užmerktos akys © Pixabay.com

1. Užmerkti vokai

Jeigu jūs bendraujate su žmogumi, kuris pokalbio metu uždengia akis vokais, reikia žinoti, kad jis stengiasi apsaugoti save, apsiginti nuo aplinkinio pasaulio. Toks pašnekovo judesys įrodo, kad jis jūsų nebijo ir nori išvyti jus iš savo regos lauk,. Nes jūs jam jau nusibodote. Užmerkė akis – ir jūs pradingote!.

2. Burnos palytėjimas ranka

Ką tai reiškia? Tai, kad mes visi išėję iš vaikystės. Pabandykite prisiminti, kaip uždengdavote delnu burną, kai nenorėdavote ko nors išduoti, pasakyti. Suaugę elgiasi taip pat. Todėl delnas, pirštai ar kumštis prie burnos, padeda nutylėti. Kartais šis judesys būna lydimas apsimestinio kosulio.

3. Akinių kojelėmis paliečiamos lūpos

Pastebėjote, kad jūsų pašnekovas tarsi kramto akinių kojeles? Pabandykite jam padėti. Jūsų palaikymas jam dabar labai praverstų. Be abejonės, jį kažkas neramina, jis nesąmoningai nori pasijusti saugiai, kaip vaikystėje, kai buvo motinos glėbyje. Prie šio punkto reikėtų pridurti rašiklį, pieštuką, pirštą, cigaretę ir net kramtomąją gumą burnoje. Šie daiktai reiškia tą patį.

4. Veido demonstravimas

Tokį gestą naudoja dažniausiai naudoja dailiosios lyties atstovės, kad atkreiptų į save vyrų dėmesį. Kai smakras remiasi į rankas, žmogus demonstruoja savo veidą, suteikdamas aplinkiniams galimybę pasigėrėti juo. Vyrams verta žinoti apie šį gestą, kad galėtų išreikšti susižavėjimą ja.

5. Smakro lytėjimas

Kai žmogus bando priimti rimtą sprendimą, tai nesąmoningai glosto sau pasmakrę ir dairosi į šalis. Jis veikiausiai patas nesuvokia, kad žvalgosi į šalis, nes yra visiškai pasinėręs į savo mintis.

 

Kūno kalba © Pixabay.com

6. Sukryžiuotos rankos

Labai dažnai galima sutikti žmonių, kurie sukryžiuoja rankas ant krūtinės. Ką reiškia šitas gestas? Šis judesys atriboja žmogų nuo aplinkinių. Ypač tada, kai jo nuotaika prasta, jis jaučia nepasitenkinimą. Tiesa, šioje populiarioje pozoje kai kurie žmonės jaučiasi jaukiai.

7. Pasigražinimas

Egzistuoja įvairių pasigražinimo būdų, ypač tarp moterų. Juk dailiosios lyties atstovės visada būna suinteresuotos patikti vyrams, todėl ima demonstruoti save palankioje šviesioje. Jos stengiasi ištiesinti nugarą, kad pabrėžtų krūtinės formą. Sukryžiuoja kojas, kad atkreiptų į jas dėmesį. O kai jos sudeda rankas ir nuleidžia žemyn, tai byloja, kad sustiprėjo jų susidomėjimas pašnekovais.

8. Korpusas palinkę į priekį

Kai žmogus, sėdintis prie stalo ir klausantis pašnekovo, kontaktuodamas su juo, pastebi, kad pradeda jausti jam simpatiją, tada jo korpusas palinksta į priekį, bet kojos lieka toje pačioje vietoje.

9. Atsilošimas atgal

Jeigu bendraujant pašnekovo nugara atsilošia atgal į kėdės nugarėlę, tai reiškia, kad jam pasidarė neįdomu ir jis nuobodžiauja. Galbūt jam nejauku būti kartu su pašnekovu.

10. Pėdos perkėlimas nuo pirštų ant kulno ir atgal

Labai dažnai galima pastebėti ne tik vaiką, bet ir suaugusį žmogų, kuris judina pėdą – nuo pirštų ant kulno. Iškart galima suprasti, kad taip judantis žmogus yra smarkiai susijaudinęs.

11. Delnų trynimas

Rankos pirmos parodo, kokios mintys sukasi žmogaus galvoje. Jeigu žmogus ima trinti delnus vieną į kitą, tai reiškia, kad jis laukia teigiamo rezultato. Jam svarbu tai, kad gali duoti jam naudos.

Šie aprašyti gestai padės jums geriau suprasti kitus žmones

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder