Skaitytojų konsultacija paveldėjimo klausimais

Skaitytojų konsultacija paveldėjimo klausimais

Į skaitytojų klausimus atsako Advokatė, teismo mediatorė Ramunė JUŠKAITĖ.

Skaitytojo klausimas:  Ar galima pasirašius sutikimą dėl paveldėjimo jo atsisakyti kitą dieną? (Iš notaro turiu tik liudijimą). 

Atsakant į skaitytojo klausimą, svarbu pažymėti, jog įpėdinis pagal įstatymą ar įpėdinis pagal testamentą turi teisę per tris mėnesius nuo palikimo atsiradimo dienos (tai palikėjo mirties momentas arba diena, kurią įsiteisėjo teismo sprendime paskelbti asmenį mirusiu nurodyta jo mirties diena) atsisakyti palikimo.

Šio termino negalima pratęsti ar atnaujinti. Praėjus šiam terminui palikimas laikomas nepriimtu ir jį priima kiti įpėdiniai arba jis pereina valstybei. Įpėdinis atsisako palikimo, paduodamas pareiškimą palikimo atsiradimo vietos notarui. 

Be to, neleidžiama atsisakyti palikimo, jeigu įpėdinis padavė palikimo atsiradimo vietos notarui pareiškimą, kad jis priima palikimą arba prašo išduoti jam paveldėjimo teisės liudijimą, arba kreipėsi į palikimo atsiradimo vietos apylinkės teismą dėl turto apyrašo sudarymo. 

Šiuo atveju skaitytojas jau turėdamas notaro išduotą paveldėjimo teisės liudijimą, priimto palikimo atsisakyti nebegali. 

Pateikta informacija yra bendro pobūdžio (neanalizavus konkrečių dokumentų, atsižvelgiant tik į pateiktą klausimą). Dėl individualios konsultacijos ir/ar situacijos maloniai prašome kreiptis.

Advokatės Ramunės Juškaitės kontora

Advokatė/teismo mediatorė Ramunė JUŠKAITĖ

tel. Nr. +370 677 98155

Facebook: https://www.facebook.com/advokates.ramunesjuskaites.kontora/?modal=admin_todo_tour

[email protected]   

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder