Mirė garsus Kauno architektas Algimantas Kančas

Mirė garsus Kauno architektas Algimantas Kančas

Naktį iš antradienio į trečiadienį mirė architektas, žymus visuomenės veikėjas Algimantas Kančas. Žmogus, jo kolegų bei draugų teigimu, "labai mylėjęs Gyvenimą, Architektūrą, savo miestą Kauną, Tėvynę ir Pasaulį".

A. Kančas gimė 1954 metų gegužės 22 dieną Kaune. 1978-aisiais baigė Vilniaus inžinerinį statybos institutą, įgijo architekto specialybę. Iki 1995 metų dirbo architektu Miestų statybos projektavimo institute Kaune. 1990-19996 metais ėjo Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pirmininko pareigas. Nuo 1991 metų vadovavo individualiai projektavimo įmonei "A. Kančo studija". Nuo 1996-ųjų dėstė Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės institute. Projektavo visų tipų visuomeninius pastatus, gyvenamuosius namus, interjerus.

Tarp didžiausių jo ar drauge su kolegomis suprojektuotų statinių bei interjerų yra Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčia ir parapijos namai, Šv. Kazimiero bažnyčia, Sportininkų viešbutis prie Kauno marių, Vaikų globos namai "Atžalynas", Maltos ordino senelių namai, įmonės "Kraft Foods Lietuva" administracijos ir laboratorijos pastatų kompleksas, Česlovo Milošo kultūros centras (Šeteniai), Prekybos ir pramogų centras "Akropolis" Kaune, "Fredos miestelis", "Karaliaus Mindaugo apartamentai", Norvegijos ambasados pastatas Vilniuje, Kauno Jono Pauliaus II koplyčia bei kiti statiniai.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo Nerijaus Valatkevičiaus, A. Kančas kiekvienam gali būti pavyzdys, kaip reikia gyventi, kurti, kovoti už teisybę.

"Visą gyvenimą dirbome kartu. Kartais - skirtingose barikadų pusėse, o kartais - vienoje pusėje, drauge. Savaitgalį skambino man, bet ne apie savo sveikatą pašnekėti, o apie darbus. Klausė, kaip patobulinti projektą, kurį dabar darė. Iki pat pabaigos dirbo ir negalvojo apie save. Jis niekada neverkšleno, nedejavo, nesiskundė. Nebuvo jam laiko sirgti, važinėjo visur, domėjosi pasaulinės architektūros tendencijomis. Labai liūdna", - sakė žurnalistams N.Valatkevičius apie Anapilin išėjusį kolegą Algimantą Kančą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder