Susisekimo ministras vėl žiniasklaidos taikinyje: namą galimai rekonstravo viešųjų pirkimų pinigais

Susisekimo ministras vėl žiniasklaidos taikinyje: namą galimai rekonstravo viešųjų pirkimų pinigais

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint darželių bei mokyklų remonto konkursus, pranešė LRT Tyrimų skyrius.

LRT teigimu, už sėkmę konkursuose 10 proc. nuo laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Anot LRT, pagal dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininko kreipimąsi ikiteisminį tyrimą yra pradėjusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jos atstovė LRT Tyrimų skyriui nurodė, kad „STT šio klausimo nekomentuoja“.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. 

Tai jau ne pirmas kartas, kai J.Narkevičius sulaukia žiniasklaidos dėmesio. 

Prieš kelis mėnesius ministro pavardė buvo linksniuojama žiniasklaidoje kai paaiškėjo, kad už jo pietus ne kartą apmokėjo ministerijai pavaldžios valstybės įstaigos.

Daug klausimų kilo ir dėl J.Narkevičiaus vizito į Jungtinius Arabų Emyratus, kur jis turėjo skaityti pranešimą, tačiau pasaulnio kelių kongreso tribūnoje taip ir nepasirodė, nors pavakarieniauti už Kelių direkcijos reprezentacines lėšas surado laiko. 

Rudenį taip pat paaiškėjo, kad ministras, nors ir turi butą Vilniaus Senamiestyje, buvo paprašęs buto ir Seimo viešbutyje, kuriame gyveno jo dukra. 

Dėl tokios ministro veiklos nepasitikėjimą J.Narkevičiumi buvo pareiškęs prezidentas G.Nausėda, tačiau valdančioji koalicija ministrą palaikė ir jis liko savo poste.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder