Kur per pertraukas traukia seimūnai?

Kur per pertraukas traukia seimūnai?

Seimas, visą savo istoriją daręs pertraukas paprastai tik tarp rytinio bei vakarinio plenarinių posėdžių, dabar išeina pasiilsėti maždaug kas pusantros valandos ar kas dvi. Kodėl? Ar daug yra tokių darboviečių, kur taip dažnai daromos pertraukos? Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė „Vakaro žinioms“ paaiškino, kad dažnos pertraukos reikalingos parlamentarų „fiziologiniams poreikiams patenkinti“. 

„Dirbame dvi valandas, techninė dešimties minučių pertrauka tikriausiai būtų žmogiškai suprantama?

Po to vėl atsakinėtume į klausimus, o baigiantis jiems bus Vyriausybės pusvalandis, kur klausinėtų opozicija“, - taip užvakar vidurdienį plenariniam posėdžiui pirmininkavusi R.Baškienė nutraukė premjero Sauliaus Skvernelio atsakymus į parlamentarų klausimus dėl Vyriausybės 2018 m. veiklos ataskaitos.

Ir tokios pertraukos kas maždaug dvi valandas daromos jau trečią savaitę, nors anksčiau nei šiam, nei buvusiems Seimams tai buvo nebūdinga.

Tiesa, kovo 21-osios posėdyje Seimo Sveikos gyvensenos komisijos narys Kęstutis Masiulis perdavė visam Seimui, kad komisija nusprendė palaikyti savo pirmininko Dainiaus Kepenio iniciatyvą ir siūlo per plenarinius posėdžius kas pusantros valandos padaryti mankštos pertrauką.

Tačiau nei užvakar, nei kitų posėdžių metu seimūnai per pertraukas nesimankštindavo ir kažkur dingdavo iš salės kas sau.

„Aš jums paatvirausiu. Nuo 10 val. ryto posėdžiavome dvi valandas, į klausimus atsakinėjo premjeras ir ministrai, todėl padarėme techninę pertrauką. Juk reikia nubėgti į tualetą fiziologiniams poreikiams patenkinti. Arba išgerti arbatos, vandens, kad būtų galima toliau rimtai dirbti.

Sveikos gyvensenos komisija kaip tik per K.Masiulį prieš tris savaites kreipėsi į Seimo pirmininką, kad būtų po pusantros valandos darbo daromos 10-15 minučių trukmės pertraukos. Siūlė pertrauką mankštai, tačiau salė tam nepritaikyta. Bet vis tiek kiekvienas atsistoja iš vietos, kažkur išeina ir pajuda. Tokios pertraukėlės niekam nesutrukdo“, - dėstė R.Baškienė.

Anksčiau parlamentarai, prispirti gamtinių reikalų, po vieną paprasčiausiai eidavo į tualetą projektų svarstymo metu ir grįždavo. Dabar tualetus užplūsta iškart per šimtą seimūnų. Tačiau, anot R.Baškienės, spūstys nesusidaro, nes ne visi per pertraukas eina būtent ten. Yra ir tokių, kurie laisvą minutę išnaudoja priklausomybėms.

„Deja, yra rūkančių, net ir moterų. Bet ką padarysi. Po Seimo posėdžių sale yra kažkokia traukos spinta, kur galima parūkyti. Tiksliai nežinau, nes ja nesinaudoju. Aukštu žemiau, prie Spaudos konferencijų salės, yra balkonas. Darbui tai nesutrukdo, nes jie labai greitai tai sugeba padaryti“, - sakė R.Baškienė.

Nors rūkymas Seime neuždraustas, tačiau su kita priklausomybe - nuo svaigalų - bent jau oficialiai yra kovojama. Alkoholis negrįžo į Seimo restoraną, nėra jo ir valgykloje. Veikiausiai parlamentarai, nevengiantys dienai bėgant įsisavinti vienos kitos promilės, šio „kuro“ atsineša iš lauko.

Pasak R.Baškienės, net per oficialius priėmimus nebebūna vyno ar šampano taurės, o garbūs užsienio svečiai esą dėl to visiškai nesipiktina ir net pagiria už tokią iniciatyvą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder