Garsios moterys pasipiktino N. Zobovui skirta bauda

Garsios moterys pasipiktino N. Zobovui skirta bauda

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose kilo šurmulys dėl cirke kankinamos meškos. Internautus sukrėtė vieno tėvo pasidalytas vaizdo įrašas iš Klaipėdoje vykusio Nikolajaus Zobovo pasirodymo su meška. Vyras teigė, kad regėtas vaizdas sukelia vien blogas emocijas ne tik jam, bet ir vaikams, nes meška atrodė akivaizdžiai nualinta ir neprižiūrėta.

Minėtas vaizdo įrašas apskriejo internetą ir pasiekė ne vieną instanciją. Vis dėlto pareigūnai pripažino „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorių N. Zobovą kaltu dėl netinkamo gyvūnų laikymo ir skyrė baudą. Tiesa, skirta piniginė bauda išties juokinga – 15 eurų.

Gyvūnų laikymo sąlygas veterinarijos specialistai tikrino kartu su aplinkosaugininkais.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antano Baužos, N. Zobovui paskirta pusė minimalios, 30 eurų siekiančios, baudos, nes jis šiemet nusižengė pirmą kartą. 

Ši istorija palietė ir žinomas moteris, kurias papiktino ir N. Zobovo veiksmai, ir jam skirta juokingai maža piniginė bauda.

Radijo laidų vedėja, Lietuvos taksų mylėtojų klubo prezidentė Skaiva Jasevičiūtė-Kraujalė neslėpė nuostabos išgirdusi sumą: „Tikriausiai kaip ir kiekvienas sąmoningas žmogus galvoju, kad mes gyvename nebe viduramžiais. Laukinių gyvūnų išnaudojimas cirke yra nepriimtinas. To neturėtų būti, manau, tai yra vyriausybės klaida, kad nėra priimamas įstatymas, draudžiantis tokią veiklą. Laukiniams gyvūnams reikalingas erdvus plotas. Tik keli zoologijos sodai gali užtikrinti natūralią aplinką, tai ką galime kalbėti apie cirkus. Cirke ne vieta nė vienam laukiniam gyvūnui.“

Pasak Skaivos, cirke turėtų būti tik prijaukinti gyvūnai – katės ir šunys.

„Šie gyvūnai dirba pasitikėjimo ir dresūros principu, o pasirodymai su laukiniais gyvūnais yra visiškas absurdas, taip pat ir 15 eurų bauda.“

Dainininkė Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė taip pat neslėpė pasipiktinimo: „Laukiniai gyvūnai cirke yra visiškas absurdas. Patys vaizdai ir faktai kalba už save. Laikymo ir prižiūrėjimo sąlygos tikrai nėra tinkamos laukiniams gyvūnams. Reiktų pradėti keisti įstatymus ir uždrausti gyvūnus cirkuose. Kai įstatymai nėra už gyvūnų teises, tai tokią situaciją ir turime.

Kuo mažiau žmonių domėsis ir lankysis tokiose vietose, tuomet cirkai tiesiog užsidarys. Manau, mes patys galime padėti ir nebesilankyti cirkuose. Tačiau, jei eilinį kartą pasiskųsime ir ilgainiui pamiršime, tuomet niekas nepasikeis. Tikiuosi, kad po šios istorijos kažkas pasikeis ir bus atkreiptas dėmesys į gyvūnus.“

Internete pasklido peticija, kuria siekiama sustabdyti meškučių ir kitų gyvūnėlių kankinimą „VIP cirke“. Trečiadienio vidurdienį ją buvo pasirašę daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Peticiją galite rasti ČIA.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder