Vienuolikoje savivaldybių gripas ir jam artimos ligos išlaiko epideminį lygį

Vienuolikoje savivaldybių gripas ir jam artimos ligos išlaiko epideminį lygį

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis praėjusią savaitę šiek tiek atslūgo, skelbia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras.

Šio centro duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir kitomis peršalimo ligomis 8-ąją metų savaitę - vasario 16-22 dienomis - siekė 85,1 atvejo, tenkančio 10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo minėtomis ligomis rodiklis pastarąją savaitę registruotas Šiaulių apskrityje, didžiausias - Vilniaus.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo rodiklį su ankstesnės savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruotas visose šalies administracinėse teritorijose.

8-ąją metų savaitę dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 117 žmonių, 4 ligoniai gydomi intensyvios terapijos skyriuose.

Iš 60-ies savivaldybių sergamumo gripu ir jam artimomis ligomis epideminis slenkstis peržengtas 11-oje savivaldybių: Druskininkų, Kauno, Marijampolės ir Panevėžio miestų, Molėtų rajono, Vilniaus miesto ir rajono, Švenčionių ir Trakų rajonų, Elektrėnų ir Visagino savivaldybėse.

Kai kurios Lietuvos savivaldybės yra paskelbusios gripo epidemiją.

Praėjusiais metais gripo epidemijos neskelbė nei viena savivaldybė. Pastarąjį kartą Lietuvoje epidemija registruota 2012-2013 metų gripo sezoną. Tuomet iš 60-ies administracinių teritorijų 47-iose buvo paskelbta epidemija.

Sergamumas gripu ir jam artimomis ligomis laikomas epideminiu, kai sergamumo rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder