Nustatyta temperatūra, kuri nužudo COVID-19

Nustatyta temperatūra, kuri nužudo COVID-19

Pasaulio mokslininkai virusologai šiuo metu kovoja spręsdami naujo koronaviruso COVID-19 paslaptį ir kurdami nuo jo vakciną. Paskutiniai duomenys, gauti prancūzų specialistų iš Provanso universiteto, rodo, kad pergalė prieš rimtą ligą dar toli.

Prancūzijos mokslininkai išsiaiškino, kad koronavirusas labai atsparus ir žūsta prie 92 laipsnių Celsijaus temperatūros, kuri virusą turi veikti ne mažiau 15 minučių.

Atlikdami eksperimentus tyrinėtojai COVID-19 visą valandą šildydavo iki 60°C. Po tokios veiklos kai kuri viruso padermė vis dar galėjo daugintis.

Pabrėžiama, kad valandos šildymas iki 60°C temperatūros yra standartinis protokolas dezinfekuojant daugumoje laboratorijų, kuriose atliekami pacientų mėginių tyrimai.

Tyrimų metu mokslininkai koronaviruso padermę įdėjo į du mėgintuvėlius – sterilų ir su biomedžiaga. Paaiškėjo, jog po standartinės šildymo procedūros padermė tampa neveiksminga tik švarioje aplinkoje.

Virusą mėgintuvėlyje su biomedžiaga pavyko sunaikinti tik 15 minučių kaitinus 92°C temperatūroje.

Mokslininkai priėjo išvados, jog standartinis viruso sunaikinimo būdas gali būti pakankamas tik mėginyje esant mažai viruso koncentracijai. O mėginyje esant didelei viruso koncentracijai tokio karščio nepakanka.    

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder