Klaipėdiečiai rinkosi į jogos pamokas

Klaipėdiečiai rinkosi į jogos pamokas

Jogos rūšių yra įvairių. Visos jos turi savo šalininkų. Viena iš tokių – Sahadža joga.

17 val. Simono Dacho namuose viena iš Sahadžos jogos šalininkų Irma Zakarauskienė pristatė šios jogos meditacinį metodą.

Ši diena pristatyti Sahadžos jogos rūšiai buvo pasirinkta neatsitiktinai – rugsėjo 21 d. yra Tarptautinė Jungtinių Tautų taikos diena.

„Visi žmonės pasaulyje nori taikos, galvoja apie ją, bet nežino, kaip ją pasiekti. Todėl pirmiausia reikia pradėti nuo savęs, atrandant vidinę ramybę, kurios mums labai trūksta“, - kalbėjo I. Zakarauskienė

Sahadžos joga atsirado 1970 m. Ją skleisti pradėjo Šri Matadži Indijoje.

Ši joga skiriasi nuo kitų jogos rūšių.

„Ši meditacijos rūšis nuo kitų skiriasi tuo, kad pirmiausia yra pažadinama gydanti jėga (kundalini), įvyksta jungtis su kitomis čakromis (tyrumu, kūrybiškumu, pasitenkinimu, saugumu, kolektyviškumu ir atleidimu), kuriose ji yra stiprinama ir tvirtinama. Ji kyla iki viršugalvio ir tada atsiranda nauji pojūčiai delnuose, pirštuose bei pačiame viršugalvyje“, - pasakojo Irma Zakarauskienė.

Moteris tikino, kad šios meditacijos metu gaunamas balansas, kadangi žmogus nuolat gyvena tarp dviejų balansų: noro ir veiksmo.

„Mūsų kūne yra du kanalai – šaltasis ir veiksmo. Jei per daug nukrypstame į kairįjį (šaltąjį) kanalą, būnam tingūs. Kraštutinis nukrypimas gali peraugti į depresiją. Jei per daug nykrypstame į veiksmo (intensyvaus galvojimo) kanalą, kraštutinis nukrypimas gali peraugti į agresiją “, - tikino ji.

Į renginį susirinko saujelė šios jogos šalininkų bei smalsuolių, kurie ir vietoje išbandė meditacijos metodą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder