Kaip masažas padeda įveikti skausmą?

Kaip masažas padeda įveikti skausmą?

Didžiulis šiuolaikinio gyvenimo tempas nepalieka laiko svarbiausiam dalykui, kuris būtinas gerai sveikatai palaikyti, - judėjimui. "Sėdimas ar stovimas darbas palieka kūne įtampą, kuri ilgainiui virsta įvairiais skausmais. Masažas - efektyvus būdas atpalaiduoti kūną, pašalinti įtampą ir tapti sveikesniam", - užtikrina masažistas Vincas Trakimavičius.

"Įtampa kūne dažniausiai atsiranda tada, kai raumenys yra netreniruoti ir suglebę. Sportuodamas ir stiprindamas raumenis žmogus gali sau padėti, tačiau dauguma to nežino, neturi laiko ar noro tai daryti. Todėl masažo poreikis vis auga", - sako pašnekovas.

Asmeninė patirtis

V. Trakimavičius - tibetietiško masažo specialistas. Tibetietiško masažo paslapčių vyras mokėsi Vokietijoje, Bylefeldo mieste, Vladimiro Lupačiaus akademijoje. "Šis garsus masažistas padėjo mano mamai. Mamą daugiau kaip 20 metų kankino nugaros skausmai. Gydytojai siūlė tik vaistus arba operaciją. Tibetietiškas masažas mamą iš skausmų išvadavo ir ji jau dešimtmetį nugaros skausmo nejaučia. Mane tai įkvėpė. Pamačiau, kad masažas yra veiksminga priemonė, ir panorau ją įvaldyti. Juolab kad nuo vaikystės norėjau kaip nors padėti žmonėms", - savo patirtimi dalinosi pašnekovas.

Po studijų pas meistrą V. Trakimavičius penkerius metus dirbo Vokietijoje. Siekdamas tobulėti, panoro įgyti medicininį išsilavinimą. Dėl to grįžo į Lietuvą ir baigė kineziterapijos studijas. "Kineziterapijos studijos buvo reikalingos ne tik dėl diplomo. Studijuodamas pagilinau anatomijos žinias, išmokau, kaip geriau paveikti, atpalaiduoti raumenis", - sako masažistas. Dabar V. Trakimavičius jau sukaupęs septynerių metų darbo patirtį. Gyvena ir dirba Klaipėdoje, čia sutiko širdies draugę ir kuria ateities planus. Šiuo metu V. Trakimavičius dirba viename iš grožio salonų Klaipėdos miesto centre.

Masažo kabinetas nė iš tolo neprimena SPA masažo salono. Nėra čia nei žvakių šviesos, nei malonių kvapų. Nedidelėje, šviesioje patalpoje - tik masažo stalas. Vyras prasitaria svajojantis apie erdvesnes patalpas, kuriose galėtų padėti žmonėms, mokydamas mankštos pratimų.

Tibetietiškas masažas - lyg mankšta

Tibetietiškas masažas, anot pašnekovo, remiasi manualinės terapijos pagrindais. "Tai gana stiprus masažas su pratampymais. Šio masažo tikslas - atpalaiduoti raumenis, ištempti sausgysles, atlaisvinti sąnarius. Atpalaidavus raumenis, atsipalaiduoja sąnariai, grįžta į savo padėtį slanksteliai. Vien paglostymais to nepasieksi", - sako V. Trakimavičius, pažymėdamas, kad savijautą gerinantis masažas neturi nieko bendro su malonumu.

Anot pašnekovo, dauguma žmonių daugelį metų nieko nedaro su savo kūnu ir atėję pas masažistą tikisi greito ir stebuklingo išgijimo. "Kai žmogaus kūnas turi problemų, raumenys įsitempę, pirmuosius porą kartų masažo metu juntamas skausmas. Vėliau, kai raumuo atsiplaiduoja, pajuntamas malonumas ir šiluma. Po gero masažo žmogus gali justi skausmą kaip po geros mankštos. Dažniausiai 5 masažų kursas, po vieną masažą per savaitę, padeda įveikti problemas, kylančias dėl raumenų įtempimo, ir poveikis yra ilgalaikis. Vėliau masažas rekomenduojamas kaip profilaktinė priemonė vieną kartą per mėnesį", - aiškino V. Trakimavičius.

Skausmas, pasak masažisto, dažnai yra tik kūno įtampos sukeltas simptomas, kurio nebūtina malšinti cheminiais vaistais.

Skausmų priežastys

"Dėl nepatogios kūno pozicijos (sėdimo, stovimo darbo) įtemptas raumuo ir užspaustas nervas gali tapti net širdies skausmų priežastimi. Sėdimą, protinį darbą dirbančių žmonių pagrindinė problema - galvos skausmai. Kodėl? Visą darbo dieną dirbant kompiuteriu labai įsitempia sprando raumenys, jie spaudžia slankstelius ir kraujagysles bei veną, kuri maitina smegenis. Tai ir sukelia galvos skausmus, net migreną. Atlaisvinus raumenį ir atstačius slankstelius į vietą - galvos skausmai išnyksta. Nejudinamas raumuo gali net sutrumpėti ir padidinti įtampą sąnariams. Dėl to dažnai pradeda skaudėti kelių, klubo sąnarius. Esant tokioms problemoms verta išbandyti masažą", - vardino V. Trakimavičius.

Specialistas pirmiausia visada rekomenduoja viso kūno masažą. "Norėdami, kad namuose būtų švaru, nevalome tik vieno kampo, plauname visas grindis. Tas pat yra ir su žmogumi. Viso kūno masažo metu paaiškėja visos žmogų kankinančios bėdos. Negali atpalaiduoti vien tik kaklo, jeigu įtampa yra visame kūne. Neretai masažo metu apie save primena net tokie skausmai, apie kuriuos žmogus nenutuokia arba nekreipia dėmesio. Pavyzdžiui, kreipėsi moteris dėl juosmens skausmo, o kai pradėjau masažuoti, paaiškėjo, jog jai ir galvą dažnai skauda, ir rankos tirpsta, ir kelius paskausta nuo didesnio fizinio krūvio..." - pateikė pavyzdį masažistas.

Informacija. Susisiekti su tibetietiškos masažo specialisti Vincu Trakimavičiumi galima tel. +370 676 91951, el. p. [email protected]

Reklama

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder