Didžiausias sergamumas gripu - Klaipėdoje

Didžiausias sergamumas gripu - Klaipėdoje

193 - tiek gripo atvejų šiuo metu užfiksuota Klaipėdos apskrityje, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Gripo epidemija Klaipėdoje paskelbta nuo kovo 5 dienos.

Tiesa, sergamumas gripu nepasiekė epideminio lygio - epidemija paskelbta dėl pasaulyje plintančio COVID-19 viruso užkardymo. Esą paskelbus gripo epidemiją, šeimos gydytojai gali greičiau, nuotoliniu būdu, pacientams išduoti nedarbingumo pažymėjimus, savivaldybėms, esant reikalui, bus lengviau riboti ugdymo įstaigų darbą.

Vaistinių tinklo "Eurovaistinė" komunikacijos vadovė Laura Bielskė teigia, kad nuo vasario 14 d., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pastebimas didesnis susidomėjimas vaistais nuo gripo ir peršalimo

Pranešime spaudai ji pažymėjo, kad daugiausiai receptinių vaistų nuo gripo praėjusią savaitę įsigijo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojai.

Tuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skaičiuoja, Klaipėdos apskrityje iš visų sergančiųjų gripu 88 yra vaikai.

"Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyta 14 ligonių. Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyta 14 ligonių", - teigiama centro pranešime.

Tuo metu pačiame Klaipėdos mieste fiksuoti 74 sergamumo gripu atvejai, iš kurių liga diagnozuota ir 21 vaikui.

Klaipėdos mieste taip skaičiuojama 1218 gripo ir ūminių virusinių kvėpavimo takų infekcijos atvejai, iš kurių 698 nustatyti vaikams.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai teigia, kad didžiausias sergamumas vyrauja Klaipėdos mieste. Čia 10 tūkst. gyventojų tenka 82 atvejai. O tuo metu mažiausias - Skuodo rajone. Čia 10 tūkst. gyventojų tenka tik 25,8 atvejo.

"Klaipėdos apskrityje š. m. 10 savaitę sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo panašus į praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris pernai siekė 64,8 atvejo / 10 000 gyventojų", - aiškina Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausiai – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar ŪVKTI, kreipkitės į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykite į darbą, mokyklą, neveskite sergančių vaikų į darželius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder