Akiniai 2020-aisiais – ko ieškoti ir kaip išsirinkti?

Akiniai 2020-aisiais – ko ieškoti ir kaip išsirinkti?

Spalva, forma, rėmelio medžiaga, stilius – kriterijų renkantis akinius šiandien dar daugiau nei įprastai. Vis tik šiais laikais tai ne tik korekcinė regos priemonė. Išsirinkus tinkamus akinius, šie tampa išskirtine, stilių papildančia ir dėmesį traukiančia detale. O padengus lęšius specialia mėlyną šviesą atspindinčia danga, jie bus ne tik stilingi, bet taip pat puiki apsauga akims net ir puikiai matantiems. Tiesa, akinių tendencijos nuolat kinta. Tad besvarstantiems apie atsinaujinimą, pateikiame 2020-ųjų metų madingiausius variantus.

Padidinti retro akiniai

1970-ųjų metų retro stiliaus padidinti akinių rėmeliai patiks mėgstantiems išsiskirti. Toks pasirinkimo variantas reikalauja šiek tiek drąsos. Vis dėlto, jeigu kasdien be jokios konkurencijos renkatės vilkėti retro stiliaus drabužius, nestandartinės formos lęšiukas ir masyvus akinių rėmelis leis išsiskirti bet kokioje aplinkoje.

Apvalūs akiniai

Minimalizmo pavergtiems apvalios formos akiniai leis pajusti maksimalų komfortą. Ypač jeigu iki šiol ant nosies dėjotės masyvius, praėjusiais metais mados viršūne laikytus, akinius. Panorus į kasdienybę įnešti šiek tiek ryškumo, akinių mados ekspertai rekomenduoja vietoje niūrių žemės atspalvių rinktis ryškias neonines spalvas. Ryškios akinių kojelės šiais metais taps pagrindiniu pasirinkimu.

Auksinės spalvos plono metalo rėmeliai

Mėgstantiems juvelyriką, šie akiniai idealiai papildys bendrą kasdienį įvaizdį. Plono metalo akinių rėmeliai ir apvali lęšiuko forma – kombinacija, kurios nevertėtų pamiršti. Ji suteikia aprangos stiliui daugiau švelnumo, neperspaudžia, tad puikiai tinka tiek kasdienai darbe, tiek verslo pietums ar net vakarėliui.

Spalvoti skaidraus plastiko rėmeliai

Mados pasaulyje šio tipo akiniai jau nebėra didelė naujiena, tačiau 2019-aisiais buvo taip pamėgti, kad mados ekspertai kalba, jog šiais metais jų pakeisti neverta. Nebent dar neturite. Dominuojančios spalvoto skaidraus plastiko spalvos – žemiškos. Rekomenduojama rinktis smėlio, žalios ar tamsios oranžinės atspalvius.

Visada madingi klasikiniai aviatoriai

Nemėgstantiems ryškių pokyčių, verta priminti, kad aviatoriai – visada madingi. Nesvarbu, tai korekciniai ar saulės akiniai. Šie gali būti plono auksinio metalo, ryškūs ir neoniniai arba paprasti klasikiniai. Bene didžiausias šio tipo akinių privalumas – unisex stilius. Šios formos akinių rėmeliai puikiai tinka tiek vyrams, tiek moterims.

Kaip išsirinkti tinkamiausius?

Kaip jau buvo galima suprasti, šių metų akinių tendencijos – įvairios. Sau tinkamus tikrai atras kiekvienas. Vis dėlto, yra keli dalykai, į kuriuos renkantis akinius rekomenduojama atkreipti šiek tiek dėmesio.

●        Nešiojimo komfortas. Pirmiausia akiniai privalo būti patogūs. Nespausti, tinkamai priglusti balneliais arba tilteliu, akinių kojelių galai neturėtų smukčioti. Užsidėjus naujus akinius, šie turi suteikti komfortą – tiek regos, tiek nešiojimo. Tik tuomet, kai užsidėjus akinius nejuntama jokio diskomforto, galima teigti, kad akiniai yra tinkami.

●        Siekiamas įspūdis. Skirtingos formos ir dizaino akinių rėmeliai gali pabrėžti veido bruožus, suteikti daugiau griežtumo, padėti išsiskirti arba atvirkščiai, sušvelninti įspūdį, suteikti bendram įvaizdžiui daugiau elegancijos ar kuklumo. Būtent todėl labai svarbu žinoti, kokį įspūdį norite suteikti kitiems ir pačiam sau. Su tinkamai pasirinktais akiniais – viskas įmanoma.

●        Veido forma. Kiekvieno žmogaus veido forma skiriasi. Nors ši dažniausiai skirstoma į kelis tipus – trikampę, kvadratinę, ovalią ir širdelės formą – daug aspektų priklauso ir nuo veido proporcijų. Pavyzdžiui, pailgos ir siauros formos veido savininkams siūloma išryškinti viršutinę veido dalį. Tai padaryti padeda akiniai, kurie yra sunkesni, dažnai storesniu rėmu viršuje, tačiau plonėjantys apačioje. Labai svarbu matuotis išbandyti kelis skirtingus variantus, pajusti, kurie akiniai tinka, yra patogūs, o kurių antrą kartą užsidėti nesinorėtų. Tik tokiu būdu galima atrasti tuos vienintelius.

Besidairantiems naujų akinių, šiais metais siūloma orientuotis ne tik dizainą, bet ir komfortą. Ieškoti tokių, kurių nesinorėtų nusiimti nei po valandos, nei po dienos ar kelių. Tegul akiniai tampa stiliaus akcentu, teikiančiu komfortą ir leidžiančiu atsiskleisti. Juk kiekvienas žinome, kokį įspūdį norime palikti.

akiniai

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder