Žydrūnas Ilgauskas užvėrė duris į Lietuvos rinktinę

Žydrūnas Ilgauskas užvėrė duris į Lietuvos rinktinę

Stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje – NBA jau 13 -ą sezoną rungtyniaujantis 35 metų lietuvis Žydrūnas Ilgauskas, atrodo, tvirtai apsisprendė baigti savo sportinę karjerą, užverti duris į Lietuvos rinktinę ir visą dėmesį sutelkti poilsiui bei savo mylimai šeimai, rašo "Amerikos lietuvis".

Ž. Ilgauskas Klivlende, rungtyniaudamas "Cavaliers" komandoje, praleido 12 metų, perėjo ugnį ir vandenį – nuo dugno NBA lygoje iki kelionės į NBA superfinalą. Šį sezoną kartu NBA superžvaigžde LeBronu Jamesu persikėlęs į Majamio "Heat" komandą, čia ilgai užsibūti nežada: pasibaigus šiam NBA čempionatui Lietuvos krepšininkas tvirtai pasiryžęs pakabinti savo sportbačius ant vinies.

"Manau, man jau užteks to žaidimo. Prisižaidžiau pakankamai. Nenoriu sėdėti ant suolo ir nieko nedaryti. Pavargau nuo nuolatinių ir ilgalaikių kelionių, įtempto varžybų grafiko“, – po vasario 24 d. Čikagos „United Center“ pasibaigusių rungtynių su "Bulls" komanda teigė Ž. Ilgauskas, svajojantis savo karjerą užbaigti su ant piršto spindinčiu NBA čempiono žiedu.

"Man jau nebe 20 metų ir sveikata nebe ta, tad manau, jog po šio sezono bus tinkamas laikas pasitraukti iš NBA. Krepšiniui atidaviau viską. Dabar norėčiau gerai pailsėti ir daugiau laiko praleisti su šeima", – kalbėjo krepšininkas.

Nors buvo tikimasi karjeros saulėlydyje Ž. Ilgauską dar išvysti žaidžiant Lietuvos rinktinėje šių metų rudenį mūsų šalyje vyksiančiame Europos vyrų krepšinio čempionate, po praėjusią savaitę vykusio pokalbio su krepšininku Čikagos "United Center" arenoje, tapo aišku, kad ir šios Lietuvos krepšinio gerbėjų viltys išblėso.

"Rinktinę man tikrai reikia pamiršti. Lietuvos rinktinei esu per senas. Kam juokinti žmones, tegu žaidžia jaunesni. Yra kam žaisti ir be manęs“, – su šypsena teigė Ž. Ilgauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder