Žvilgsnis į "Neptūno" varžovą Europos taurėje

Žvilgsnis į "Neptūno" varžovą Europos taurėje

Po sėkmingo debiuto Eurolygoje, klaipėdiečiai sausio 7 d. namuose 18.45 val. pradeda kovas Europos taurės antrajame etape. "Neptūno" visas kovas Europos taurės varžybose tiesiogiai transliuos "Sport 1" kanalas. Artimiausiu klaipėdiečių varžovu bus Prancūzijos sostinės komanda "Paris "Levallois". Artimesnė pažintis su šia komanda.

Paryžiaus "Paris Levallois"

Sudėtis (numeris, pavardė, vardas, pilietybė, pozicija, ūgis, amžius, taškų vidurkis Europos taurės pirmame etape):

5. Ford Sharrod - JAV, centras, 206 cm, 32 m., 14,2 tšk.

6. Ndoye Maleye - Senegalas, puolėjas, 205 cm, 34 m., 7,3 tšk.

7. Labeyre Louis - Prancūzija, puolėjas, 209 cm, 22 m., 6,2 tšk.

8. Corosine Xavier - Prancūzija, gynėjas, 183 cm, 29 m., 1,6 tšk.

9. Lang Nicolas - Prancūzija, gynėjas, 196 cm, 24 m., 5,7 tšk.

10. Oniangue Giovan - Kongas, puolėjas, 197 cm, 23 m., 3,2 tšk.

11. Green Mike - JAV, gynėjas, 185 cm, 29 m., 9,8 tšk.

14. Jean-Baptiste-Adolphe Michel - Prancūzija, centras, 205 cm, 35 m., 2,4 tšk.

18. Mutuale Malela - Prancūzija, gynėjas, 188 cm, 23 m., 1,8 tšk.

19. Sane Landing - Prancūzija, centras, 207 cm, 24 m., 8,3 tšk.

21. Schilb Blake - JAV, puolėjas, 201 cm, 31 m., 14,9 tšk.

25. Christmas Dionte - JAV, gynėjas, 196 cm, 28 m., 4,4 tšk.

ISTORIJA. "Paris Levallois" pavadinimas pradėjo egzistuoti krepšinio pasaulyje tik 2007 metais. Tokį pavadinimą klubas pasirinko susijungus dviems Prancūzijos klubams - "Racing Paris" ir "Levallois SCB". "Racing" komanda 1997/1998 metais debiutavo Eurolygos varžybose. Nors komanda kiekvienais metais dalyvauja Europos lygio turnyruose, tačiau iki šiol didelių aukštumų nepasiekė. Su Prancūzijos sostinės pagrindine komanda siejama puiki ateitis. Jie didžiausias pergales tikisi pasiekti artimiausiais metais. Dar praėjusį sezoną jie laimėjo Prancūzijos taurę, o šalies čempionate iškovojo penktą vietą.

ŽAIDĖJAI. Kaip ir sakė klaipėdiečių vyr. treneris Kazys Maksvytis, didžiausia nuostaba, kad fiziškai stipri ir greita Paryžiaus komanda pasižymi taikliais tolimais metimais, kas būna labai reta Prancūzijos krepšinyje. Svečių komandos žaidimas sukasi apie tris pagrindinius krepšininkus - Blake Schilb, Mike Green ir Sharrod Ford. Pastarieji du komandą papildė tik šį sezoną ir jie atvyko iš pajėgių komandų. M.Green pernai vadovavo Maskvos srities "Chimki" žaidimui pas R.Kurtinaitį ir su juo klaipėdiečiai jau buvo susitikę VTB lygoje. Sh. Ford į Prancūziją persikėlė po dviejų sezonų praleistų Eurolygoje ir Vokietijos Bambergo "Brose Basket" komandoje. Pats B.Schilb daug metų rungtyniavo Prancūzijoje ir pernai išbandė savo jėgas Eurolygoje, kur gynė Belgrado "Crvena Zvezda" komandos garbę. Pasibaigus Eurolygos kovoms jis paliko Serbiją ir išvyko į Paryžiaus komandą, kurioje rungtyniauja iki šiol. Dar vienas naujas šio sezono "Paris Levallois" pirkinys amerikietis D. Christmas, kuris į komandą atvyko tik lapkričio mėnesį. Pernai jis žaidė NBA "Phoenix Suns" komandoje, o dar prieš metus rungtyniavo Maskvos CSKA ekipoje.

Šiems komandos lyderiams puikiai padeda aukštaūgiai L.Sane ir M.Ndoye, kurie pasižymi taikliais tolimais metimais. Dar galima išskirti prancūzus N. Lang ir L.Labeyrie. Pastarasis, puikiai pažįstamas K.Maksvyčiui nuo Europos jaunimo čempionatų, kuriuose jis žaidė prieš Lietuvos rinktinę.

Po pirmojo etapo Sh.Ford pirmauja Europos taurėje pagal atkovotus kamuolius - 9,1 kam. per rungtynes. B.Schilb pasižymi itin dideliu taiklumu metant tritaškius - 23/50, 46 proc. M.Green puikiai vadovauja komandai puolime atlikdamas po 6,5 rez. perdavimus.

TRENERIS. Komandą treniruoja vienas labiausiai Prancūzijoje patyrusių specialistų Gregor Beugnot. 24 metų darbo patirtį turintis prancūzas per savo karjerą treniruoja tik penktą komandą. Daug metų jis treniravo Vilerbano "Asvel", Šalono "Elan" ir Italijos "Varese" komandas. Prieš du metus su "Elan" komanda jis debiutavo Eurolygoje. Pernai jis perėjo į Paryžiaus ekipą ir su ja dirba antrą sezoną. Keturis kartus pripažintas geriausiu Prancūzijos treneriu (paskutinį kartą 2012 m.).

EUROPOS TAURĖ. Šio sezono pirmajame etape paryžiečiai savo grupėje iškovojo penkias pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus. Jie grupėje užėmė trečiąją vietą. Į priekį praleisdami tėvynainius "Strasbourg" bei Bambergo "Brose Basket". Kartu su ispanų Saragosos CAI pateko į kitą etapą "Last 32". Už borto prancūzai paliko lietuvių vedamas dvi komandas - Vokietijos Bonos "Telekom" su T.Klimavičiumi ir B.Veikalu bei Italijos Emilijos Redžo "Grissin Bon" su R.Kaukėnu ir K.Lavrinovičiumi.

PRANCŪZIJA. Šalies čempionate "Paris Levallois" tarp 18 komandų šiuo metu dalijasi 7-12 vietas iškovoję 8 pergales ir patyrę 8 pralaimėjimus. Paskutiniame ture gruodžio 29 d. svečiuose nugalėjo "Orleans" komandą 88:68 (Sh.Ford - 23 tšk., 13 atk. kam.; B.Schilb - 22 tšk., 6 rez. perd., M.Green - 14 tšk., 9 rez. perd., L.Sane - 11 tšk.).

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder