„Žuvėdros“ šokėjų vadovė Skaistutė Idzelevičienė:" Tikroji aukso kaina žiūrovams nematoma"

„Žuvėdros“ šokėjų vadovė Skaistutė Idzelevičienė:" Tikroji aukso kaina žiūrovams nematoma"

Gruodžio 15-31 dienomis Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ rengia Naujametinę fiestą, kurios metu aplankys visas Lietuvos arenas.

Dviejų valandų programa, papildyta naujais šokių numeriais, bus ypatinga dėl dviejų svarbių priežasčių: pirmoji - žiūrovai išvys pačią naujausią kolektyvo programą „Rio“, kuri beveik metus buvo ruošiama gruodžio 8 dieną Vokietijoje rengiamam sportinių šokių pasaulio čempionatui; antroji - unikali galimybė išvysti reginį, kurį vargu ar dar bus įmanoma pamatyti ateityje. Dauguma brandžiausios „Žuvėdros“ komandos sudėties šokėjų turo metu šoks paskutinį kartą ir paliks kolektyvą.

Net 15 kartų Europą ir pasaulį pakerėjusios ir auksą į Lietuvą iš čempionatų parvežančios komandos vadovai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai vis dažniau prabyla apie sunkumus ir problemas, kurios slegia komandą ir „Žuvėdros“ trenerių pečius.

Apie pasirengimą čempionatams, kalėdinį „Žuvėdros“ turą ir tikrąją pergalių kainą S. Idzelevičienė sutiko papasakoti likus vos savaitei iki dar vieno sportinių šokių pasaulio čempionato Vokietijoje, Brėmeno mieste.

- Šis čempionatas vyks Vokietijoje, šalyje, kurios komanda įvardijama nuolatine „Žuvėdros“ konkurente visuose čempionatuose. Kaip šiai kelionei ruošiatės psichologiškai, juk pateksite į ne itin draugišką aplinką?

- Į priekį pradėjo veržtis ir Rusijos komanda. Rusai surengė du čempionatus namuose, Tiumenėje ir Maskvoje. Tapo čempionais. Vienoje vykusiame čempionate jie buvo antrieji, o dvi vokiečių komandos liko trečioje ir ketvirtoje vietose. Rusijos komanda viešai trimituoja, kad yra pasirengusi varžytis su Vokietija, o mūsų jie net nemini... Viena yra aišku - mes privalome šokti visa galva aukščiau. Privalome atsistoti tiesiai, iškeltomis galvomis šalia šių turtingų šalių atstovų, šalia jų prabangių kostiumų ir galimybių, atsistoti - ir nemanyti, kad esame prastesni ar kitokie.

- Gal jūs, kaip ir treneris Kęstutis Kemzūra, savo krepšininkams prieš svarbias varžybas rodęs herojinio kino filmo „300“ ištraukas, turite panašių metodų, kaip uždegti komandą pergalei?

- Yra tik juodas darbas ir pokalbiai, kitiems dalykams neturime laiko. Šokėjai į repeticijas renkasi po darbų, mokslų ir kitų buitinių rūpesčių. Repeticijos prasideda vakarais, o tai reikalauja titaniškų pastangų. Pusė devynių - repeticijos pradžia, šokame iki dešimtos valandos vakaro. Po repeticijų visi strimgalviais bėga ilsėtis. Aš negaliu perteikti, kiek reikia įdėti darbo, valios ir atiduoti sveikatos tam, kad sužibėtume čempionate ir kad išliktume tokie, kokie esame. Vis daugiau šokėjų tiesiog nebeatlaiko alinančios rutinos, yra ir norinčių lengvai pasiekiamo rezultato neįdedant pastangų. Žiūrovai scenoje mato puošnius kostiumus, šypsenas ir šokį, o kelias iki scenos yra kitoks - sunkus ir alinantis, kurį nueina tik patys stipriausi ir atkakliausi. Keičiasi laikmetis, keičiasi ir šokėjų karta. Vis sudėtingiau rasti jaunus žmones, visa siela atsidavusius „Žuvėdros“ tradicijoms ir tikslams. Šokėjo pašaukimą keičia noras gyventi patogiai, prabangiai ir be papildomų rūpesčių. Dėl šių ir kitų priežasčių aš nežinau, kiek dar ilgai bus tęsiama ši veikla...

- Kiek ilgai ruošėtės Vokietijoje vyksiančiam čempionatui? Ar galite paviešinti naujausios „Žuvėdros“ programos detales?

- Šį kartą „Žuvėdros“ programa alsuos Lotynų Amerikos karščiu. Ruošiantis čempionatams, sudėtingiausia yra surasti muziką, nes ji diktuoja visumą. Šį kartą pasirodymui adaptavome muziką iš animacinio filmo „Rio“. Atitinkamai mūsų dizainerė Aina Zinčiukaitė sukūrė ir ryškius, spalvingus kostiumus. Juose - visas papūgos Amazonės plunksnų spalvų spektras. Kostiumai labai puošnūs. Beje, puošniais ir prabangiais kostiumais čempionatuose išsiskiria tik kelios komandos - Lietuvos, Vokietijos ir Rusijos. Pasirodymui ruošėmės beveik metus. Pergalei pasiekti reikia šokio, muzikos, kostiumų, profesionalumo visumos, o tai atima tikrai daug laiko.

- Ar šį šou pamatys ir Lietuvos žiūrovai Naujametinės fiestos turo metu?

- Taip. Galima sakyti, kad mūsų žiūrovai turės galimybę pirmieji po pasaulio čempionato pamatyti programą „Rio“, nes turas, kurio metu koncertuosime arenose, prasidės jau gruodžio 15 dieną. Publikai parodysime beveik dviejų valandų programą, kurioje - „Viva Ispanija!“, „James Bond“, „Uraganas“ pasirodymai, pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvai pelnę aukso medalius. Rodyti šias keturias programas per vieną koncertą šokėjams yra labai sunku fiziškai, nes tenka atiduoti visas savo jėgas atliekant sudėtingus sukinius, pakėlimus ir kitus choreografinius elementus. Rodysime ir specialiai šiam turui rengiamus solinius šokėjų numerius. „Kabare“ dalyje taip pat bus naujų šokio numerių. Šioje fiestoje „Žuvėdrą“ matysite tokią, kokia ji ir yra - ryški, energinga, švytinti. Vienu metu scenoje šoks 12 porų. Arenose komanda tviskės nuolatinės mūsų dizainerės ir buvusios šokėjos Ainos Zinčiukaitės kostiumais. Įspūdingais, originaliais ir stilingais apdarais dizainerė „Žuvėdros“ šokėjus puošia jau keliolika metų, o muziką mums aranžuoja Audrius Balsys.

Turo metu „Žuvėdrai“ gyvai gros valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Naujametinę programą papildys dainininkai Vaida Genytė ir Merūnas Vitulskis bei akordeono virtuozas, Londono karališkosios muzikos akademijos studentas, 2011 m. TV3 projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojas Martynas Levickis.

Su „Laisvalaikio“ kortele taikoma 15 proc. nuolaida 2 bilietams

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder