ZTR atstovų kalbos uždegė "Dragūno" vyrus

ZTR atstovų kalbos uždegė "Dragūno" vyrus

Šįvakar Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje, nuo 19 val. vyks daug susidomėjimo ir intrigų kelianti rankinio dvikova tarp daugkartinių Ukrainos ir Lietuvos čempionų - Zaporožės ZTR ir Klaipėdos "Dragūno" rankininkų. [CITATA]

Tai bus viena iš tris dienas (sausio 17-19 d.) Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A), vyksiančio tarptautinio klubinių komandų turnyro dėl Klaipėdos mero taurės kovų.

Be minėtųjų ekipų, turnyre dar kausis Rusijos "Zarja Kaspija" ir Baltarusijos Minsko ASK (Baltarusija). Pastarąją komandą, kuri pernai tapo Europos Iššūkio taurės nugalėtoja, treniruoja dukart olimpinis čempionas, rankinio sporto meistras Spartakas Miranovičius.

Priminsime, kad 2012 metais "Dragūnas", tuomet dar treniruotas Artūro Juškėno, Europos Iššūkio taurės turnyro antrajame etape eliminavo keturiolika kartų Ukrainos čempionus - Zaporožės ZTR rankininkus.

Vėliau pastarosios komandos vadovybė, sužavėta tokiu klaipėdiečių pasiaukojimu ir žaidimu, pasikvietė A. Juškėną dirbti į savo komandą.

Taigi, šįvakar "Dragūno" komandos įkūrėjas ir buvęs jos treneris kausis prieš savo gerą bičiulį dabartinį dragūniečių trenerį Miglių Astrauską.

Treneri, kaip Jūs jaučiatės prieš šią dvikovą? - pasiteiravome M. Astrausko.

Gerai. Baimės ar susijaudinimo nejaučiu (juokiasi). Suprantu, kad tai draugiškas turnyras, kuris mums labai naudingas. Į Klaipėdą atvyko labai pajėgios ekipos, mums garbė su jomis pasivaržyti ir pasisemti jėgų.

Kalbant apie Artūro Juškėno ir mano akistatą, pernelyg jos nesureikšminu. Mūsų pagrindinis tikslas - šlifuoti savo taktiką, išbandyti naujus derinius, patikrinti jaunus žaidėjus, kaip jie jaučiasi vienoje ar kitoje situacijoje, sužinoti, kuriais iš jų galiu labiau pasitikėti lemiamose Lietuvos rankinio lygos ir Baltijos rankinio lygos rungtynėse. Mums šie čempionatai yra svarbiausi, tad reikia būti kuo geriau pasiruošusiems.

Bet juk dvikova tarp ZTR ir "Dragūno" - principinė. ZTR rankininkai trokšta revanšo...

Tą puikiai suprantame. Žinome ir tai, kad ZTR dega sportiniu pykčiu ir bandys mus palaužti ar net sutriuškinti. Jie sieks įrodyti, kad 2012 metais patirtas skaudus pralaimėjimas buvo tik atsitiktinumas. Tačiau galiu pasakyti, kad ir mano vyrai dega noru susitikti su ZTR ir sieks vėl juos nugalėti. Dragūniečiai labai laukia šios kovos. Kalbos, kad 2012 metais patirtas pralaimėjimas tebuvo tik atsitiktinumas, juos dar labiau motyvuoja. Tikėkimės, kad dvikova bus įdomi.

Dabartinis ZTR treneris Artūras Juškėnas puikiai pažįsta beveik visus žaidėjus, žino ir Jūsų taktiką. Gal kuo nors ketinate jį nustebinti?

Išbandysime kelis naujus derinukus ir gynybos sistemas. Pažūrėsime, ar tai pasiteisins. Bandysiu leisti pažaisti visiems žaidėjams. Tegu visi įgauna naudingos patirties. Juk per keturias dienas sužaisti ketverias rungtynes - didžiulis krūvis. To "Dragūnui" keturias dienas iš eilės nėra tekę patirti. Vien mūsų ekipos lyderiai tokio krūvio neatlaikytų, tad teks pasitikėti ir jaunimu.

Mes ketvirtadienį vakare žaidėme Baltijos rankinio lygos rungtynes su Suomijos "Riihimäen Cocks" ekipa. Taigi, ZTR situacija geresnė - jie bus pailsėję, o mes - po rungtynių.

Turnyro tvarkaraštis

Sausio 17 d. (penktadienis)

17 val. Minsko ASK (Baltarusija) - "Zarja Kaspija" (Rusija);

19 val. Klaipėdos "Dragūnas" (Lietuva) - Zaporožės ZTR (Ukraina);

Sausio 18 d. (šeštadienis)

17 val. "Zarja Kaspija" - "Dragūnas";

19 val. ZTR - Minsko ASK;

Sausio 19 d. (sekmadienis)

11 val. ZTR - "Zarja Kaspija";

13 val. "Dragūnas" - Minsko ASK.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder