Zita Satkauskaitė: "Fitneso trenerio darbas - tai menas"

Zita Satkauskaitė: "Fitneso trenerio darbas - tai menas"

"Vakarų ekspresas", suprasdamas sporto ir fizinio aktyvumo naudą sveikatai, tęsia rašinių ciklą apie Klaipėdos sporto klubo "Apelsinas" kolektyvą. Šįkart mūsų dėmesio centre - fitneso (kūno rengybos) trenerė, sveikos gyvensenos ir mitybos propaguotoja Zita Satkauskaitė.

Pažintis su "apelsiniečiais"

Ji fitneso trenere dirba penkerius metus, o sporto pasaulyje sukasi jau trylikti metai.

Mergina vadovaujasi šūkiu: "Ką įdėsi į save šiandieną, vieną dieną pamatysi veidrodyje."

Ką Jums pačiai reiškia sportas, trenerio darbas? - pasiteiravome Z. Satkauskaitės.

Sportas - tai neatsiejama dalelė manęs. Tai mane lydi vis1 gyvenimą. Sportas - tai disciplina ir puikus saviraiškos būdas, formuojantis charakterį ir valią.

Darbas su žmonėmis - mano aistra, hobis bei motyvas, padedantis siekti aukštesnių tikslų.

Trenerio darbas - tai menas, kuris kiekvieną dieną man suteikia džiaugsmo. Nepakartojamas jausmas matyti laimingus žmonių veidus, kurie pasiekia savo užsibrėžtų tikslų.

Pati ne kartą esate dalyvavusi ir laurus skynusi Europos bei pasaulio fitneso bei kultūrizmo čempionatuose, esate Lietuvos jėgos dvikovės rekordininkė. Pritūpėte net su 172 kg štanga. Iš kur tokia jėgos paslaptis?

Visada maniau, kad žmogaus išorę formuoja vidus. Pasiekti rezultatų galima tik tada, kai atkakliai jų sieki. Visada tikėjau tuo, ką darau, nors kartais gyvenime nebuvo palankių situacijų. Visgi truputis užsispyrimo padeda įgyvendinti savo siekius. Žmogaus galimybės yra neribotos, nesvarbu, ar tu sieki titulo, ar nori tiesiog patobulinti savo kūną, tereikia savimi tikėti ir tai anksčiau ar vėliau įvyks.

Pasaulyje yra daugybė įvairių sporto šakų. Įvardinkite privalumus, kodėl žmogui reikėtų pasirinkti sportą būtent treniruoklių salėje?

Dauguma žmonių yra apsėsti svorio mažinimo idėjų bei savo organizmą alina visokiomis dietomis, o sportuoja tik retas. Žinoma, dažnai pavyksta atsikratyti kelių kilogramų ir be sporto. Tačiau besilaikydami tik dietos, norimų rezultatu nepasieksite.

Sportas treniruoklių salėje - geriausia vieta patobulinti savo kūno linijas per pakankamai trumpą laiką. Dar geriau, kai jums talkina asmeninis treneris, išmanantis savo darbą. Svarbus ir mitybos derinimas. Akivaizdūs kūno linijų pasikeitimai nepalieka abejingų ir fitneso sporto šaka pasaulyje tampa vis populiaresnė.

Ką patartumėte žmonėms, kurie nori, tačiau pritingi sportuoti: vis sako, kad pradės nuo kitos savaitės ar mėnesio?

Pasakysiu labai paprastą dalyką - darykite viską, kad sportuoti būtų malonu. Negalvokite apie sportą, kaip apie sunkų alinantį darbą.

Sportas - tai sveikatos ir geros nuotaikos šaltinis. Įsigykite patogią ir šauniai atrodančią sportinę aprangą, sporto salę lankykite su draugais ir pajusite, kad tai geriausia vieta praleisti laiką ir yra nauda sveikatai.

Vizitinė kortelė:

Vardas: Zita
Pavardė: Satkauskaitė
Pareigos: fitneso trenerė.
Laimėjimai: pasaulio kultūrizmo mėgėjų prizininkė (3 vieta), pasaulio kultūrizmo profesionalų čempionate užimta 5 vieta, dukart Europos kultūrizmo prizininkė (2 ir 3 vietos), Lietuvos kultūrizmo čempionė, Lietuvos jėgos dvikovės rekordininkė ir absoliuti nugalėtoja, svarsčio kilnojimo Europos vicečempionė.
Patirtis: fitneso trenere dirba penkerius metus, o sporto pasaulyje sukasi jau trylikti metai.
Išsilavinimas: Klaipėdos universitete įgytas Kūno kultūros ir sporto bakalauras.
Kas labiausiai "veža" darbe: Nuostabus jausmas užplūsta, kai matau savo darbo vaisius. Džiaugiuosi, kad galiu savo patirtimi pasidalinti su savo klientais, išpildyti jų lūkesčius, matyti šypsenas jų veiduose, kūno ir vidinės būsenos pokyčius.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder