"Žemaitijos dragūną" globos Klaipėdos medikai

"Žemaitijos dragūną" globos Klaipėdos medikai

LRT didžiosios taurės nugalėtojai ir Lietuvos rankinio lygos čempionų titulą ginantys Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" rankininkai nuo šiol bus ramesni dėl kamuojamų traumų - pasirašyta vienerių metų sutartis su Klaipėdos universitetine ligonine.

Ši gydymo įstaiga įsipareigojo gydyti sportininkų traumas ir suteikti prevencinių žinių, kaip panašių negalavimų išvengti.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas profesorius Vinsas Janušonis, pasirašęs sutartį su "Žemaitijos dragūno" treneriu Artūru Juškėnu, užsiminė, kad pats mokykloje žaidė rankinį.

"Atstovavau mokyklos rinktinei. Nesu užmiršęs šios sporto šakos subtilybių", - sakė gydytojas.

Jis pabrėžė, kad jo vadovaujamos gydymo įstaigos medikai per metus atlieka net 27 tūkstančius operacijų.

"Pagal atliekamų operacijų skaičių mes esame antri Lietuvoje", - teigė V. Janušonis.
klaipėdos universitetinė ligoninė taip pat nuo traumų gydo ir daugiau sportininkų.

"Pasirašėme sutartį jau su šešta komanda. Taip pat gydome Kretingos motobolininkus, klaipėdos sunkiaatlečius, Garždų futbolininkus, "Neptūno" krepšininkus ir kitus sportininkus. Dabar visų net neišvardinčiau", - kalbėjo medikas.

Rankininkų strategas A. Juškėnas pasidžiaugė, kad jo ekipos žaidėjai pagaliau pateks į kvalifikuotų medikų rankas. "Mūsų komanda iki šiol neturėjo savo gydytojo. nuolat vargdavome, kai kuris nors žaidėjas gaudavo traumą - po kelias savaites laukdavome eilėse, kol juos apžiūrėdavo ir gydydavo medikai. Nuo šiol viskas bus paprasčiau", - pabrėžė A. Juškėnas.

Sutartis buvo pasirašyta Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus svetainėje.
Pasiteiravus, ar Lietuvos rankinio lygos ir LRT čempionams šiemet bus padidintas finansavimas, meras atsakė: "Pernai "Žemaitijos dragūnas" sulaukė 40 tūkst. litų miesto paramos, o šiemet biudžete numatyta ir planuojama skirti nuo 70 iki 80 tūkst. litų. Jie tikrai turės pinigų dalyvauti Europos rankinio taurės varžybose. Reikėtų į rėmėjų gretas pritraukti vieną iš stambesnių miesto įmonių, tuomet rankininkai galėtų ramiau kvėpuoti", - kalbėjo miesto vadovas.

Šeštadienį "Žemaitijos dragūnas" namuose 14 val. žais paskutiniąsias Lietuvos rankinio lygos reguliariojo čempionato rungtynes su Kauno "Lūšimi".

Jei dragūniečiai iškovos pergalę, tuomet jie reguliarųjį čempionatą baigs pirmoje pozicijoje, jei pralaimės, tuomet liks antri, o už juos laipteliu aukščiau būtų pagrindiniai šio sezono konkurentai - Vilniaus "VHC Šviesa" rankininkai.

Tuoj po šių rungtynių miesto vadovas ketina "Žemaitijos dragūną" pasveikinti už šio sezono sėkmingą žaidimą: iškovotą LRT taurę ir dominavimą Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse. Rankininkų po varžybų lauks pirtelė su baseinu ir vaišėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder