„Žalgiris“ jaučia pergalių stygių

„Žalgiris“ jaučia pergalių stygių

Po keturių Eurolygos varžybų antrojo - „Top 16“ etapo turų vos vieną pergalę savo sąskaitoje turinti Kauno „Žalgirio“ ekipa šiandien vakare mėgins atkurti sėkmės receptą Stambulo „Abdi Ipekci Sports“ arenoje. Čia Lietuvos čempionų laukia pažįstamas varžovas, pirmajame Eurolygos kovų etape du kartus įveikta Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Malonūs prisiminimai

Sezono išvakarėse ištraukti burtai Kauno „Žalgirį“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ atvedė į tą pačią - Eurolygos C grupę. Lapkričio pradžioje galingai Eurolygoje žygiavę žalgiriečiai išvykoje 77:64 įveikė taip pat ant pergalių bangos buvusią „Anadolu Efes“ komandą. Šiame mače „Žalgirio“ varžovus „nužudė“ fantastiška Marko Popovičiaus tritaškių serija. 30-metis snaiperis į savo buvusios komandos krepšį pataikė 7 tolimus metimus ir surinko 21 tašką.

Dar geriau kauniečiams sekėsi savo aikštėje. Paskutinėse Eurolygos grupės etapo rungtynėse „Žalgiris“ Kaune 71:53 nugalėjo svečius iš Stambulo, o rezultatyviausiai žaidė 18 taškų surinkęs Paulius Jankūnas. Savo ruožtu žalgiriečiams pavyko neutralizuoti „Anadolu Efes“ ekipos lyderį amerikietį Džordaną Farmarą (Jordan Farmar). Vidutiniškai Eurolygoje beveik 15 taškų per rungtynes renkantis 26-erių krepšininkas pirmajame mače pelnė 13 taškų, o antrajame - vos 7 taškus. Be to, aktyvi „Žalgirio“ gynyba D. Farmarą privertė suklysti net 11 kartų.

Skirtingos pozicijos

Šį kartą į Stambulą Lietuvos čempionai atvyksta ne pačios geriausios nuotaikos. „Top 16“ etape apmaudžiai nusileidę Atėnų „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“ ekipoms, ketvirtajame ture žalgiriečiai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Maskvos CSKA krepšininkams. Vienintelę pergalę „Žalgiris“ iškovojo antrajame „Top 16“ etapo ture savo aikštėje 75:63 įveikęs Malagos „Unicaja“ komandą. Savo ruožtu Turkijos vicečempionai Eurolygos antrojo etapo kovas pradėjo svečiuose 71:90 pralaimėdami Maskvos CSKA ekipai, bet po šio šalto dušo iškovojo jau tris pergales iš eilės. „Anadolu Efes“ 78:64 įveikė „Panathinaikos“, 71:62 - Berlyno „Alba“ ir 84:76 Bambergo „Brose Baskets“ ekipas ir po keturių turų E grupėje užima trečią vietą. Kauno „Žalgiris“ žengia penktoje vietoje.

Prieš išvyką į Stambulą su žurnalistais bendravęs Kauno „Žalgirio“ strategas ispanas Choanas Plasa (Joan Plaza) teigė, kad bus labai sunku trečią kartą iš eilės įveikti Stambulo ekipą. „Dažniausiai nutinka taip, kad kai vieną kartą įveiki komandą, kitą kartą ji žaidžia daug agresyviau. Tai pamatėme praėjusios savaitės rungtynėse su Maskvos CSKA. Varžovai siekia įrodyti, kad yra geresni, ir kaunasi netaupydami jėgų, - pastebėjo Ch. Plasa. - Tačiau ir mums šios rungtynės yra labai svarbios. Žvelgdami į turnyro lentelę matome, kad „Anadolu Efes“, „Panathinaikos“ ir „Unicaja“ yra pagrindiniai mūsų varžovai kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Tad ir Stambule sieksime pergalės, o jei nepasiseks - tai bent jau mėginsime pralaimėti kuo mažesniu skirtumu ir atsirevanšuoti savo aikštėje. Tam, kad patektume į kitą etapą, mums reikės dar bent 6-7 pergalių ir būtų gerai jas pradėti rinktis jau dabar“.

Eurolygos antrajame etape sėkmingai žaidžianti „Anadolu Efes“ ekipa šiais metais laimėjo visas penkerias rungtynes - tris Eurolygos ir du Turkijos čempionato mačus. „Laimėjome kelis kartus iš eilės ir norėtume pratęsti šią seriją, - pareiškė Stambulo komandos vyriausiasis treneris Machmutis Oktajus (Mahmuti Oktay). - Artėjame prie „Top 16“ etapo pirmojo rato pabaigos, tad kiekviena komanda kovos iš visų jėgų, kad bent jau išsaugotų galimybes žengti į kitą varžybų etapą. „Žalgiriui“ mes jau pralaimėjome du kartus Eurolygos reguliariajame sezone. Bet šį kartą norime nugalėti ir sutvirtinti savo pozicijas E grupėje“.

Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ rungtynės šiandien prasidės 20 val. Lietuvos laiku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder