"Žalgiris" Berlyne kausis dėl garbės

"Žalgiris" Berlyne kausis dėl garbės

Penktadienį priešpaskutinėse Eurolygos antrojo etapo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ Berlyne susitiks su vietos „Alba“. Nors abi ekipos jau nebeturi jokių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, lengvai pergalės varžovams atiduoti nežada.

Šansas jaunimui

Pirmoji dar prieš didžiąją „Žalgirio“ klubo krizę vykusi akistata Kaune baigėsi negailestinga šeimininkų pergale. Antroje rungtynių dalyje tarsi su sparnais žaidę žalgiriečiai „Alba“ ekipą sutriuškino rezultatu 92:56. Tačiau nuo to laiko „Žalgirio“ ir „Alba“ komandų padėtis pasikeitė. Kovo mėn. ant bankroto ribos atsidūrusį Lietuvos čempionų laivą paliko amerikietis Tremelas Dardenas (Tremmell Darden). Traumos pakišo koją „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui ir rezultatyviausiam komandos žaidėjui Eurolygoje - kroatui Markui Popovičiui (Marko Popovič, vidutiniškai 13,5 taško per rungtynes). Beje, 30-metis kroatas rungtynėse su „Alba“ pelnė 22 taškus ir buvo rezultatyviausias mačo krepšininkas.

Kauno komandos strategas Choa­nas Plasa (Joan Plaza) teigė, kad Berlyne daugiau laiko aikštėje praleis jauni „Žalgirio“ žaidėjai. „Sezonas Eurolygoje jau baigiasi, todėl tai viena iš paskutinių gerų progų leisti rimčiau pasireikšti jaunimui, - vakar kalbėjo Ch.Plasa. - Nors mus persekioja žaidėjų traumos, išvykimai ir kitos problemos, mes tęsiame kovą. Aikštėje turime viską pamiršti ir visą dėmesį skirti žaidimui. Norime žaisti taip, kad Kaunas ir Lietuva mumis didžiuotųsi“.

Pergalių banga

Tuo metu Berlyno „Alba“ prieš rungtynes su „Žalgiriu“ mėgavosi tik teigiamomis emocijomis. Praėjusiame Eurolygos antrojo etapo varžybų ture Berlyno krepšininkai išvykoje 75:72 palaužė Bambergo „Brose Baskets“ ekipą ir iškovojo antrąją pergalę. Be to, savaitgalį jie laimėjo ir Vokietijos taurę.

Sėkmingai į „Alba“ žaidimą įsiliejo vasario viduryje iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipos perėjęs puolėjas Ali Traorė (Ali Traore).

28-erių prancūzas per ketverias Eurolygoje sužaistas rungtynes vidutiniškai pelno po 9,8 taško ir atkovoja po 4,8 kamuolio. Kartu su rezultatyviausiu Berlyno komandos krepšininku - amerikiečiu Deonu Tomsonu (Deon Thompson, 12,1 tšk. ir 5,7 atk. kam.) - jis sudaro pavojingą aukštaūgių tandemą.

„Manau, kad mūsų laukia sunkesnės rungtynės nei Kaune. „Alba“ iškovojo kelias pergales, papildė savo gretas pajėgiu krepšininku ir tikrai norės atsirevanšuoti. Bet ir mes Berlyne kovosime tik dėl pergalės“, - pažadėjo Ch.Plasa.

Šviesesnės spalvos

Prieš savaitę Kaune žalgiriečiai 79:71 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą ir antrajame varžybų etape iškovojo 5 pergalę. Vis dėlto po susitikimo krepšininkai dideliu džiaugsmu nespinduliavo. Keturis mėnesius atlyginimų negavę žalgiriečiai pareiškė, kad jei iki artimiausių rungtynių nesulauks bent vieno mėnesio atlyginimo, į Berlyną nevažiuos.

Kaip jau rašė „Respublika“, po krepšininkų ultimatumo sukrutusi Kauno miesto savivaldybė pervedė 2 mln. litų į klubo sąskaitą, o praėjusį pirmadienį pinigai pasiekė ir krepšininkus. Tą pačią dieną kalbėdamas su „Respublika“ naujasis „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas patikino, kad komanda rungtynių su „Alba“ neboikotuos.

Kad komandoje atmosfera gerėja, vakar patvirtino ir „Žalgirio“ veteranas Rimas Kaukėnas. „Atėjus naujam direktoriui reikalai pajudėjo į priekį. Pagaliau gavome vieno mėnesio atlyginimą. Ramiai ruošiamės dvikovai ir stengiamės galvoti tik apie krepšinį. Jokių kataklizmų šiuo metu tikrai nėra“, - žurnalistus prieš išvyką į Vokietiją ramino R.Kaukėnas.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder