„Žalgiris“ baltos vėliavos nekelia

„Žalgiris“ baltos vėliavos nekelia

Eurolygos antrojo etapo - „Top 16“ - pirmojo rato kovas Kauno „Žalgiris“ šiandien užbaigs rungtynėmis išvykoje su grupės autsaideriu Bambergo „Brose Baskets“ klubu. Nors prieš šį mačą paaiškėjo, kad šiuo metu neveikiančiame Ūkio banke „užšalo“ žalgiriečių atlyginimams skirtos lėšos, krepšininkai ir treneriai dėl to nepanikuoja. 

Finansiniai kataklizmai

Šį sezoną plačiai aptarinėjama „Žalgirio“ finansinių sunkumų tema užvakar įgavo dar vieną potemę. Jau įsigaliojus Lietuvos banko sprendimui laikinai apriboti Ūkio banko veiklą, šio banko akcininkas ir komandos savininkas Vladimiras Romanovas pareiškė, kad kaip tyčia tuo metu į krepšininkų sąskaitas pervedė dviejų praėjusių mėnesių atlyginimus. Vakar „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis teigė, kad beveik 3 milijonus litų siekianti suma „užstrigo“ nebeveikiančiame banke. Vis dėlto, pasak jo, krepšininkai šio vėlavimo nesureikšmina. „Padėtis dėl vėluojančių atlyginimų nėra gera, tačiau žaidėjai yra solidarūs. Jie nepanikuoja, o galvoja apie laukiančias rungtynes Bamberge. Aš asmeniškai jų veiksmuose tragedijos nematau“, - kalbėjo V.Masalskis.

„Žalgirio“ sporto direktoriaus teigimu, jau šią savaitę komandą turėtų pasiekti nauja finansinė injekcija, o kitą savaitę turėtų pajudėti ir Ūkio banke „įšalę“ pinigai.

Kovos dėl „Žalgirio“

„Pirmą kartą per mano karjerą į vieną vietą sukrito tiek problemų. Buvo sezonų, kai mano komandą kamuodavo traumos, pasikeisdavo keli žaidėjai ar kildavo finansinių problemų. Bet kad viskas įvyktų vienu metu, to dar nebuvau patyręs, - vakar žurnalistams pripažino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Choanas Plasa (Joan Plaza). - Kai man klubo direktorius antradienį pasakė, su kokiomis problemomis susidūrė komandą remiantis bankas, aš nebežinojau, ką dar galėčiau pasakyti savo žaidėjams. Gal tik tiek, kad mes turime kovoti toliau, negalvodami apie finansus. Turime atiduoti visas jėgas dėl tų tūkstančių žmonių, kurie ateina į areną mūsų palaikyti. Taip pat dėl savo šeimų ir visų mylinčių „Žalgirį“.

Finansinius rūpesčius į šalį atidėję „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Bamberge gali nutraukti nelabai malonią rekordinę seriją. Nuo 2004 m. Eurolygos „Top 16“ etape Lietuvos čempionų klubas išvykose pralaimėjo jau 23 rungtynes iš eilės. Praėjusiame sezone Eurolygos grupių etape su „Brose Baskets“ ekipa žaidę žalgiriečiai laimėjo abu mačus - „Žalgirio“ arenoje 81:70, o Bambergo „Stechert“ arenoje - 82:68.

Į Bambergą su komanda išvyko ir Robertas Javtokas. Beveik pusmetį dėl kojos traumos be krepšinio praleidęs žalgirietis į aikštę sugrįžo praėjusį šeštadienį VTB Vieningosios lygos rungtynėse su Rygos VEF ekipa. 11 min. aikštėje praleidęs 32-ejų krepšininkas pelnė 3 taškus ir atkovojo 2 kamuolius. Sugrįžus R.Javtokui „Žalgirio“ sudėtyje vietos nebeliko vidurio puolėjui Džefui Futui (Jeff Foote). Eurolygoje šį sezoną vidutiniškai po 3,8 taško per rungtynes renkantis 25-erių krepšininkas liko Kaune.

Sieks pergalės

Po pirmų šešių „Top 16“ etapo turų Kauno „Žalgiris“, turėdamas 2 pergales, užima penktą vietą, o visus mačus pralaimėjusi „Brose Baskets“ žengia paskutinė - aštunta. Vis dėlto Vokietijos pirmenybėse užtikrintai pirmaujančios Bambergo komandos vyriausiasis treneris Krisas Flemingas (Chris Fleming) teigė, kad jo auklėtiniai galvoja tik apie pergalę. „Mačas su „Žalgiriu“ mums yra ypatingas, kaip ir bet kuri kita Eurolygos dvikova. Mes norime laimėti. Nesvarbu, kokią vietą grupėje užimame, bet mes kiekviename mače kovojame tik dėl pergalės“, - teigė „Brose Baskets“ strategas.

Bambergo ekipoje šį sezoną išsiskiria slovėno Bostjano Nachbaro figūra. Netrukus 33-iąjį gimtadienį švęsiantis 206 cm ūgio puolėjas Eurolygoje šį sezoną vidutiniškai pelno po 17,6 taško per rungtynes ir atkovoja po 4 kamuolius. „Top 16“ varžybų etape slovėno statistika dar geresnė - po 6 turų jis renka vidutiniškai po 19 taškų per susitikimą. Tiesa, bent jau kol kas B.Nachbaro rezultatyvumas pergalių komandai „Top 16“ etape neatnešė.

Eurolygos „Top 16“ etapo 7-ojo turo mačas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose Baskets“ įvyks šiandien 21.45 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder