"Žalgirio" treneris Joanas Plaza: "Mums namie atjungė elektrą, televiziją, internetą, šildymą"

"Žalgirio" treneris Joanas Plaza: "Mums namie atjungė elektrą, televiziją, internetą, šildymą"

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza ilgą laiką susilaikė nuo išsamesnių komentarų apie vidinius klubo reikalus, tačiau galų gale išseko ir ispano kantrybė.

Treneris prisipažino likęs ne tik be elektros ir šildymo, bet ir be visų pinigų, kuriuos laikė neseniai likviduotame „Ūkio banke“.

„Dabar namie turiu vandenį ir apšvietimą, tačiau nėra garantijų, kad taip tęsis ir toliau. Mums atjungė elektrą, televiziją, internetą, šildymą, o taip pat perspėjo, kad vieną dieną liksiu ir be vandens, kadangi klubas apartamento savininkui nesumokėjo už nuomą. Taigi, vieną dieną be papildomo perspėjimo galiu likti be nieko. Manėme, kad gyvenant toli už Ispanijos ribų reikalai nesiklostys lengvai, tačiau negalvojome, kad mus gali palikti gatvėje“, – Ispanijos radijo stočiai „Cope“ skundėsi J. Plaza.

Ir tai dar ne viskas. Treneris prisipažino likęs be santaupų, kadangi buvo įtikintas visus „Žalgiryje“ uždirbtus pinigus dėti į „Ūkio banką“.

„Man, kaip ir daugeliui kitų, klubas skolingas už tris mėnesius, tačiau tai nėra pagrindinė problema. Klubas manęs prašė, kad dėčiau indėlius į banką, kuris buvo „Žalgirio“ rėmėjas. Šis bankas bankrutavo ir aš likau be visų pinigų, kuriuos buvau uždirbęs nuo savo atvykimo rugpjūčio mėnesį, – rankomis skėsčiojo J. Plaza. – Dabar sprendžiama, kaip juos sugrąžinti, visus sprendimus priima šalies vyriausybė. Čia vyksta chaosas“.

Nors padėtis nepavydėtina, treneris stengiasi neprarasti optimizmo. „Žaidėjai yra geresnėje situacijoje, nes buvo labiau pasirengę ir klubu taip nepasitikėjo. Nuo rugpjūčio, kai dar mokėdavo, pasiimdavo pinigus ir juos dėdavo į savo asmenines sąskaitas. Taip ir aš darydavau Ispanijoje, tačiau Lietuvoje pasitikėjau paties banko vadovo žodžiu... Noriu tikėti, kad viskas išsispręs“, – vylėsi žvaigžde mūsų šalyje tapęs krepšinio specialistas.

Visgi, pasak J. Plazos, reikia nepaisyti visų aplinkybių ir dėti pastangas, kad „Žalgiris“ nesubyrėtų.

„Privalome įtikinti žaidėjus, kad tęstų pradėtą darbą, nors yra daug silpnumo apraiškų. Situacija bendrąja prasme neteisinga, kadangi aplinkybės klube neatitinka komandos demonstruojamų rezultatų. Visur pirmi, dar gyvi Eurolygoje. Tai, kas vyksta klube, visiškai neatsispindi aikštėje“, – pažymėjo treneris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder