"Žalgirio“ krepšininkų pagyros Hayesui

"Žalgirio“ krepšininkų pagyros Hayesui

Nuo pat pirmųjų dienų, kai Nigelas Hayesas atvyko į Kauną, amerikietis neslėpė, jog bandys išmokti lietuvių kalbos. „Žalgirio“ naujokas kasdien pasistūmėja šioje srityje, tačiau neslepia, jog mūsų kalba – jam sudėtinga.

„Lietuvių kalba sunki, nes jie ją padarė sunkią, bet iš lėto ją perprantu. Nebijau iššūkių. Manau, tai padeda būnant skirtingose šalyse, o ir vietiniai tikrai vertina tai, kad bandai su jais kalbėtis. Žinoma, tai naudinga bandant suprasti šalį ir jos kultūrą“, – Euroleague.net portalui pasakojo N. Hayesas.

„Manau, tai puiku. Jis atvyko tik prieš mėnesį, o dabar jau žino tiek daug lietuviškų žodžių. Jis bando kalbėti kasdien, bando kažką naujo išmokti. Tai parodo, koks jis protingas žmogus ir kaip jis nori pritapti šioje šalyje“, – mintis apie amerikietį dėstė Kauno ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

24-erių amerikietis greitai įsitvirtino komandoje ir tapo svarbia rūbinės dalimi.

„Nigelas geras vyrukas. Jis kalbus, nebijo pasakyti savo nuomonės ir tai gerai. Jis geras žaidėjas ir svarbus papildymas mūsų komandai norint siekti pergalių“, – dėstė Zachas LeDay`us.

„Atrodo, kad jis čia jau 10 metų. Jis supranta mūsų juokus, yra puikus vyrukas rūbinėje ir dar puikus krepšininkas“, – pridėjo Lukas Lekavičius.

„Jis juokingas vyrukas, mėgsta plepėti, bet kalbant apie krepšinį – jis atletiškas, gali mesti, jis puikus komandos žaidėjas“, – komplimentus N. Hayesui išsakė ir Artūras Milaknis.

Amerikietis praeitame sezone rungtyniavo Stambulo „Galatasaray“ ekipoje. Europos taurės turnyre amerikietis pelnė po 15 taškų, o ir Eurolygoje puolėjas jau parodė savo vertę. Jo 15 taškų į Madrido „Real“ krepšį tikrai neliko nepastebėti.

„Atvykau patobulėti ir vėl mėgautis krepšiniu. Praeitais metais per daug mąsčiau apie savo tikslus, o dabar bandau linksmai leisti laiką. Visada sunkiai dirbu ir jei kiti vyrukai darys tą patį, manau, turėsime gerą sezoną“, – užbaigė N. Hayesas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder