Žalgiriečiai surengė pirmąją treniruotę

Žalgiriečiai surengė pirmąją treniruotę

Artėjančiam sezonui besirengiantys Kauno "Žalgirio" krepšininkai susirinko į pirmąją treniruotę, kuri tradiciškai buvo surengta Ąžuolyne.

Kaip skelbiama Kauno klubo interneto tinklalapyje, į pirmąsias pratybas atvyko Dainius Šalenga, Aleksandras Čapinas, Mirza Begičius, Omaras Samhanas, Povilas Čukinas, Artūras Milaknis ir Mindaugas Kuzminskas. Kartu su jais sportavo ir kitose komandose sezoną pradėsiantys Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas bei Žygimantas Janavičius.

Kiek vėliau šią savaitę prie komandos prisijungs amerikietis Trevis Votsonas (Travis Watson). Kitas legionierius Markusas Braunas (Marcus Brown) į Kauną atvyks pirmosiomis rugsėjo dienomis.

Kartu su Lietuvos vyrų rinktine besitreniruojantys keturi žalgiriečiai - Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius ir Martynas Pocius, jei pateks į pagrindinį nacionalinės komandos dvyliktuką, prie "Žalgirio" galės prisijungti tik rugsėjo viduryje, po pasaulio krepšinio čempionato.

Savaitgalį į Kauną atvykęs naujasis "Žalgirio" vyriausiasis treneris serbas Acas Petrovičius (Aco Petrovič) susipažino su krepšininkais, tačiau pirmosios treniruotės metu iniciatyvą perleido fizinio parengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui.

"Kaip ir visada, pirmosios treniruočių stovyklos savaitės yra iš esmės skiriamos fiziniam pasiruošimui. Iki rugpjūčio 30 dienos darbuosimės Kaune. Įvertinsime kiekvieno žaidėjo fizinę formą ir stengsimės, kad visi krepšininkai palaipsniui pasiektų optimalią kondiciją. Neapsieisime ir be krepšinio kamuolio, kadangi jau šį sekmadienį žaisime pirmąsias kontrolines rungtynes su Irano rinktine. Vėliau išvyksime į Palangą, kur tęsime pasiruošimą sezonui", - sakė S. Kavaliauskas.

Pajūryje žalgiriečiai praleis dvi savaites ir sužais porą draugiškų mačų. Jau aišku, kad "Žalgirio" varžovais bus Lietuvoje stovyklausiantys Kazanės "Uniks" (Rusija) ir Donecko "Doneck" (Ukraina) krepšininkai.

Rugsėjo 16-18 dienomis kauniečiai išvyks į turnyrą Prancūzijoje, kur susitiks su Vitorijos "Caja Laboral" (Ispanija), "Cholet Basket" ir Lemano "Sarthe Basket" (abi - Prancūzija) komandomis.

Žalgiriečių pasiruošimo sezonui planuose ir Aleksandro Gomelskio taurės turnyras, vyksiantis Maskvoje spalio 2-3 dienomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder