Vytautas Grubliauskas: tai yra spjūvis į veidą visai futbolo bendruomenei uostamiestyje

Vytautas Grubliauskas: tai yra spjūvis į veidą visai futbolo bendruomenei uostamiestyje

Dviem pajūrio futbolo ekipoms - Klaipėdos „Atlantui“ ir Palangos „Palangai“ - rimti nemalonumai ir kaltinimai dėl nelegalių lažybų ir manipuliacijų rungtynėmis bei jų rezultatais. Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad abu šiuos klubus šalina iš aukščiausiųjų šalies divizionų kitam sezonui.

Į naujieną sureagavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, savo "Facebook" paskyroje, paskelbęs nuomonę (tekstas netaisytas):

"Labiausiai nuvilianti ir tiesiog pritrenkianti žinia, kuriai vargu bau dar reikia kokių komentarų... Vertinu šią žinią, kaip vieną pačių juodžiausiųjų dienų visoje Klaipėdos futbolo istorijoje. Apmaudu ir pikta, gaila sugaišto laiko bei įdėtų bendrų pastangų, bet reikia žiūrėti į priekį. Dar laukia susitikimas su klubo vadovu, taip pat Gruodžio viduryje numatytas susitikimas ir su LFF vadovais bei futbolo situacijai Klaipėdoje neabejingais žmonėmis, todėl drįstu teigti - reikia kuo greičiau ir visam laikui užversti šį gėdingą ir dėmėtą mūsų miesto futbolo istorijos puslapį ir labai atsakingai bei racionaliai tariantis, aktyviai ieškant bendrų sprendimų kurti naują švaraus Klaipėdos futbolo istoriją.

Tikiu, kad tikrai turime "žmogiškojo ir emocinio potencialo", turime gausią futbolo sirgalių bendruomenę, netrukus ženkliai pagerinsime treniruočių ir jaunosios kartos futbolininkų ugdymo sąlygas, todėl ir privalome nebe ir vėl "reanimuoti", bet naujai kurti ne tik A lygos komandą (iki to lauks netrumpas, bet to tikslo vertas kelias), bet ir iš esmės sukurti visą skaidrią, šiuolaikišką ir efektyvią, patrauklią ir prieinamą sistemą, tvirtą "piramidę", kuri garsins Klaipėdą ir jos futbolo mokyklą visoje Lietuvoje, o ne darys gėdą jai nacionaliniu mastu.

Taip, tai labai stiprus smūgis "žemiau juostos" visiems mums, spjūvis į veidą visai futbolo bendruomenei uostamiestyje, visų futbolo fanų išdavystė, bet tai kas mūsų nesunaikina, padaro mus dar stipresniais, todėl ir žvelgiu į ateitį drąsiai ir ryžtingai, atsakingai ir viltingai, žinodamas, kad ne vienas esu tame tikėjime ir nusiteikime. Taip, esame įžeisti, esame nuvilti ir įskaudinti, esame apgauti ir apmulkinti, bet nesame sunaikinti. Laukia ilgas ir nelengvas kelias, bet...kitos alternatyvos, tiesiog kito kelio nėra."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder