Vyrų rinktinei keliamas tikslas – patekti į olimpiadą

Vyrų rinktinei keliamas tikslas – patekti į olimpiadą

Trečiadienį Kaune vykusiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje nustatyti tikslai šią vasarą įvairiuose turnyruose žaisiančioms Lietuvos rinktinėms.

Aukščiausi tikslai keliami Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinėms.

Vyrų rinktinei iškeltas tikslas patekti į Londono olimpines žaidynes, kol kas neapibrėžiant, kokią vietą rinktinė turėtų užimti olimpiadoje, jeigu ten patektų.

„Reikia koncentruotis tik į vieną turnyrą, kadangi Venesueloje viską lems vienos rungtynės. Rinktinė turės laimėti tas svarbias rungtynes, todėl kol kas pirmiausiai žvelgiame į šį turnyrą“, – paaiškino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Moterų rinktinei iškeltas tikslas atrankos į Europos čempionatą varžybose užimti 1–2 vietas ir patekti į Senojo žemyno pirmenybes 2013 m.

Be Jono Valančiūno rungtyniausiančiai dvidešimtmečių rinktinei Europos čempionate iškeltas tikslas užimti 1–4 vietas, aštuoniolikmečių ir septyniolikmečių vaikinų rinktinėms – 1–5 vietos, o šešiolikmečiams vaikinams – 1–3 vietos.

Dvidešimtmečių merginų rinktinei iškeltas tikslas Europos čempionate užimti 5–10 vietas, o aštuoniolikmetėms ir šešiolikmetėms – sugrįžti į Europos čempionato A divizioną.

Stengsis kontroliuoti jaunų žaidėjų judėjimą

LKF sieks sutvarkyti jaunų žaidėjų judėjimo tarp sporto mokyklų situaciją. Anot federacijos atstovų, dabar jauni krepšininkai, ypač iš provincijos sporto mokyklų, dažnai be mokyklos žinios ją palieka ir persikelia į didesnes sporto mokyklas.

LKF siūlo įvesti kompensacijas, kurias krepšininką priimanti mokykla turėtų sumokėti jo buvusiai mokyklai. Kompensacijos dydį siūloma nustatyti nuo 800 iki 3000 litų, priklausomai nuo žaidėjų amžiaus.

„Tai opi problema, kadangi dažnai provincijų treneriai praranda savo geriausius auklėtinius ir dėl to kenčia jų rezultatai. Norisi sutvarkyti šią situaciją ir dabar lauksime Moksleivių krepšinio lygos (MKL) atstovų įvertinimų dėl mūsų pasiūlymo“, – sakė M. Balčiūnas.

Kiti posėdyje priimti nutarimai: 

Parengtas projektas dėl žaidėjų skolinimo kitoms komandoms. Iki šiol šis procesas buvo nekontroliuojamas, tačiau nuo kito sezono siūloma įvesti sistemą, kai žaidėjo perėjimą turi patvirtinti tiek jį skolinanti komanda, tiek priimanti, tiek pats krepšininkas ir likus 7 dienoms iki žaidėjo perėjimo dokumentus pateikti federacijai.

Pateiktas paskutinis terminas federacijos nario mokesčio dar nesusimokėjusioms LKL komandoms – Vilniaus „Sakalams“, Panevėžio „Lietkabeliui“ ir „Palangai“. Šios ekipos per savaitę turi susimokėti už narystę LKF, arba praras vietą ir tarp federacijos narių, ir LKL čempionate.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder