Vyriausybė negali skirti pinigų "Žalgiriui", teigia Premjeras

Vyriausybė negali skirti pinigų "Žalgiriui", teigia Premjeras

Vyriausybė negali skirti jokių lėšų sunkius laikus išgyvenančiam Kauno "Žalgirio" krepšinio klubui, sako Premjeras Algirdas Butkevičius. Klubą, Ministro Pirmininko vertinimu, galėtų išgelbėti jo akcininkais tapę regiono verslininkai.

Kalbėdamas, kaip reikėtų spręsti "Žalgirio" finansines problemas, Premjeras sakė, kad pirmadienį buvo susitikęs su kai kurias klubo, Lietuvos krepšinio federacijos vadovais. Pasak A. Butkevičiaus, klubas galėtų būti perduodamas į verslininkų rankas.

"Buvo pasiūlyta, kad artimiausiu metu to klubo vadovybė suorganizuotų (nes, kaip supratau, ponas Romanovas atsisako būti akcininku ir vadovauti klubui) susitikimą su to regiono verslininkais ir tiesiog būtų pateiktas pasiūlymas formuoti naują klubo vadovybę. Taip pat būtų galima pagalvoti apie tų žmonių, kurie norėtų tame klube kaip akcininkai dalyvauti, pritraukimą ir taip pat, kad jie valdytų dalį vadinamojo akcijų paketo, ir galvoti apie piniginių įnašų sutelkimą to klubo išlaikymui ir krepšinio komandos finansavimui", - LRT radijui antradienio rytą sakė Premjeras.

Premjeras teigė, kad Vyriausybė lėšų klubui skirti negali.

"Vyriausybė negali skirti jokių pinigų, nes biudžetas yra patvirtintas ir, manau, kad būtų neteisinga, kad mes skirtume kažkuriam vienam krepšinio klubui mokesčių mokėtojų pinigus, o, kaip puikiai žinome, yra įvairiausių sporto federacijų ir manau, jog tai būtų neteisingas požiūris skirstant pinigus, o šitą funkciją gali nebent tik atlikti Olimpinis komitetas arba Sporto departamentas", - sakė A. Butkevičius.

Verslininkas Vladimiras Romanovas Kauno "Žalgirio" krepšinio klubo savininko teises nusprendė perleisti komandai artimiems asmenims, buvusiems krepšininkams. Apie tai jis kalbėjo penktadienį per susitikimą su Kauno miesto vadovybe.

V. Romanovas penktadienį Kauno miesto savivaldybėje bandė tartis dėl 10 mln. litų paramos "Žalgiriui", tačiau neradęs bendros kalbos salę jis paliko anksčiau laiko. Susitikime "Žalgiriui", be V. Romanovo, atstovavo klubo direktorius Arnoldas Masalskis, sporto direktorius Vitoldas Masalskis ir trys žaidėjai - Paulius Jankūnas ir Darjušas bei Kšištofas Lavrinovičiai.

Kauno miesto savivaldybė sako neturinti jokių galimybių stipriai padidinti paramos "Žalgiriui", nes į miesto biudžetą planuojama surinkti beveik 50 mln. litų mažiau nei pernai.

"Mes neatsisakome remti "Žalgirio". Tačiau tai galime daryti pagal savo galimybes, sveiko proto ribose", - tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kiek lėšų bus skirta sporto rėmimo programai, per kurią remiamas Kauno "Žalgiris", paaiškės vasario mėnesio pabaigoje, kuomet Kauno miesto taryba tvirtins miesto biudžetą.

Pernai Kauno miesto savivaldybės tiesioginė parama "Žalgirio" klubui siekė 2,9 mln. litų.

Kauno "Žalgirio" sporto direktorius Vitoldas Masalskis sako, kad nepagerėjus klubo finansinei situacijai LKL čempionus savaitės pabaigoje gali palikti mažiausiai keturi žaidėjai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder