Vladas Pleskovas: Europos kroso čempionato etapas Vilkyčiuose - egzaminas Lietuvai

Vladas Pleskovas: Europos kroso čempionato etapas Vilkyčiuose - egzaminas Lietuvai

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) viceprezidentu tapęs buvęs lenktynininkas Vladas Pleskovas teigė, kad birželio 4-5 dienomis Vilkyčiuose vyksiantis Europos kroso čempionato antrasis etapas taps išbandymu Lietuvai.

"Turbūt visi pamena, kai prieš kelerius metus Lietuvoje vyko pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas, kuris buvo suorganizuotas labai nesėkmingai, tačiau susidomėjimas buvo didelis, žmonės labai laukė to renginio. Panašiai buvo ir 2006 metais, kai Europos autokroso čempionato etapas vyko Plungėje. Tada į varžybas susirinko 30 tūkst. žiūrovų. Tribūnos buvo sausakimšos, ir daug žmonių tiesiog nebetilpo, - sakė V. Pleskovas. - Etapas Vilkyčiuose tikrai tikimės, kad bus ne prastesnis, tai labai didelis įvertinimas ir įvykis Lietuvai. Tikimės labai daug iš šio renginio, kuris bus tarsi lakmuso popierėlis, parodantis kroso ir viso automobilių sporto populiarumą".

"Kėbulinių automobilių klasėje, ralyje krose, yra paruošti keli sportiniai automobiliai, kurie atitinka reikalavimus ir gali startuoti. Bagiai būtų bent trys, kurie parengti neblogai. Jei bent šie dalyviai dalyvautų, tai jau būtų labai puiku. Bendrausime su jais ir bandysime išsiaiškinti, kokia yra situacija bei padėti", - pasakojo LASF viceprezidentas.

Pasak jo, aukšto lygio varžybos Lietuvoje ilgą laiką nebuvo rengiamos dėl to, kad trūko valstybės finansavimo.

"Plungėje varžybos nutrūko, nes nebuvo net minimalios valstybės paramos. Norėdami, kad situacija nepasikartotų, kartu su LASF prezidentu Romu Austinsku susitikome su vyriausybės atstovais, susisiekimo ministru, parodėme šio renginio svarbą. Pagalba atsirado ir tikimės, kad su valstybės parama šis Europos kroso čempionatas Lietuvoje galės vykti tikrai ne vienerius metus", - teigė V. Pleskovas.

"2006-2007 metais mūsų šalies lyderiai važiuodavo Europos čempionatuose. Vienu metu buvo net penki automobiliai, o keturi lenktynininkai važiavo visą čempionatą. Konkuravome su čekais, kurie turi savo automobilių fabriką, patys juos kuria, o automobilių sportas yra labai populiarus ir išvystytas. Liūdna, nes nesimato, kad sportininkai ir komandos turėtų motyvacijos dalyvauti Europos ar pasaulio čempionatuose. Verdame savo sultyse, kur meistriškumas neauga, nes neturime stiprios konkurencijos. Natūralu, kad ir automobiliai techniniu požiūriu pradeda nykti", - apie dabartinę situaciją Lietuvos automobilių sporte kalbėjo V. Pleskovas.

Pasak jo, šalies sportininkai prarado motyvaciją dėl prastos finansinės padėties.

"Manau, daug lėmė ekonominė krizė. Po 2008 metų Lietuva dingo iš Europos čempionatų. Vienintelis liko Paulius Pleskovas, kuris dalyvavo sukandęs dantis. Automobilių sporte viskas remiasi į pinigus. Krizė mus paveikė stipriai ir atsigavimo ženklų nelabai matyti, tačiau lietuviai tikrai galėtų mėginti dalyvauti bent jau pavieniuose etapuose, - kalbėjo V. Pleskovas. - Stengsiuosi bendrauti ir klausti tiek sportininkų, tiek ir komandų vadovų, kodėl jie nedalyvauja Europos čempionatuose. Turiu daug patirties, kuria galiu pasidalinti, nes esu jau viską praėjęs, tačiau pirmiausia reikia noro. Mano nuomone, kiekvienas lenktynininkas turėtų svajoti dalyvauti aukščiausio lygio varžybose, tokiose kaip Europos ar pasaulio čempionatai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder