Vilniuje - pirmieji lenkų futbolo sirgalių pažeidimai

Vilniuje - pirmieji lenkų futbolo sirgalių pažeidimai

Policija per praėjusią parą užfiksavo pirmuosius iš Lenkijos atvykusių futbolo sirgalių padarytus ar su jais siejamus pažeidimus.

Vėlų trečiadienio vakarą, 23.25 val., ant Pelesos gatvės asfalto pastebėtas baltais dažais parašytas užrašas "Polskie Wilno". Manoma, kad jį užrašyti galėjo būtent lenkų futbolo chuliganai.

Jau po vidurnakčio, 1.16 val., geležinkelio stoties perone už nedidelį chuliganizmą sulaikytas Lenkijos pilietis P. P. T. Surašius administracinės teisės pažeidimų protokolą lenkas paleistas.

Paryčiais Sodų gatvėje policija sulaikė dar du lenkus. 26-erių K. D. K. ir 24-erių P. P. K. šlapinosi viešoje vietoje. Surašius administracinės teisės pažeidimų protokolus šie du futbolo sirgaliai taip pat buvo paleisti.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Vilniaus "Žalgirio" futbolo klubas trečiajame Europos lygos atrankos etape susitinka su Poznanės "Lech" komanda. Rungtynės vyks Lietuvos futbolo federacijos stadione.

Manoma, kad į Lietuva atvyksta apie tūkstantį lenkų aistruolių, kurie yra pagarsėję kaip vieni aršiausių.

Poznanės "Lech" klubo sirgaliai garsėja savo chuliganišku elgesiu, todėl į rungtynes turėtų atvykti ir 31 lenkų mobilios kuopos pareigūnas, taip pat keturi futbolo sirgalius nuolat lydintys pareigūnai, renkantys ir analizuojantys informaciją apie savo klubų sirgalių elgesį.

Užtikrinti viešąją tvarką policijai taip pat padės Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Jie tikrins į Lietuvą atvykstančius lenkų sirgalių autobusus.

2007 metais kitos Lenkijos komandos - Varšuvos "Legia" - sirgaliai nusiaubė tuometį "Vėtros" (dabartinį LFF) stadioną. Futbolininkai tuomet sužaidė vos vieną rungtynių kėlinį.

2011 metų kovą Kaune vykusios draugiškos rungtynės tarp Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių futbolo rinktinių S. Dariaus ir S. Girėno stadione taip pat atnešė nemažai žalos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder