Vilniaus valdžia užsimanė naujo stadiono

Vilniaus valdžia užsimanė naujo stadiono

Nors sostinėje niekaip nesugebama užbaigtiprieš ketvirtį amžiaus pradėto statyti Nacionalinio stadiono statybų, naujausias Vilniaus vadovų sumanymas - pastatyti 15 tūkst. vietų stadioną Naujininkų rajone. Tai esą būtų realu padaryti iki 2013-ųjų.

Praėjusią savaitę savivaldybės delegacija, vadovaujama mero pavaduotojo Gintauto Babravičiaus, lankėsi Gdynėje, kur apžiūrėjo baigiamą statyti 15 139 vietų stadioną. Lenkų pavyzdys taip įkvėpė vicemerą, kad grįžęs į Vilnių jis pareiškė, jog tokį patį stadioną Lietuvos sostinė gali pasistatyti iki 2013 m., kai Lietuvoje vyks Europos jaunimo iki 19 metų futbolo čempionato finalinis turnyras rašo Diena.lt.

"Į Lietuvos sostinę turi sugrįžti nacionalinė futbolo rinktinė, kuri dabar savo varžybas organizuoja svetur. Lenkijos pavyzdys įkvėpė, kad iki 2013 m. galime turėti ekonomišką, komfortišką, atitinkantį 4-ąją UEFA kategoriją futbolo stadioną Vilniuje", - teigė G. Babravičius.

G. Babravičius aiškina, kad pagal lenkų pavyzdį statomas stadionas būtų visai kitoks nei žlugę ar nebeplėtojami sostinės stadionų projektai. Pasak jo, atsakomybė dėl žlugusių nacionalinio stadiono statybų tenka ne savivaldybei, o Vyriausybei, nes ši neranda lėšų darbams užbaigti. Naujosios Vilnios projektas, vicemero teigimu, vis tiek neatitiktų UEFA reikalavimų, todėl jame galėtų vykti tik treniruotės ir mėgėjų lygio varžybos.

"Mes kalbame apie stadioną, kuriame galėtų vykti bet kokio rango varžybos, išskyrus UEFA taurių finalus. Jame tilptų apie 15 tūkst. žiūrovų. Būtent tokio stadiono sostinei ir reikia, kad Vilniaus futbolo mėgėjai galėtų džiaugtis aukšto lygio varžybomis", - sakė G. Babravičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder