Viktoras Chodosovskis: "Mano didžiausias turtas - šeima"

Viktoras Chodosovskis: "Mano didžiausias turtas - šeima"

Vienas tituluočiausių ir ilgiausiai Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" gretose rungtyniaujantis 28-erių klaipėdietis Viktoras Chodosovskis (Viktoras Chodosovskij) šį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną demonstruoja puikią sportinę formą ir nuolat veda savo ekipą į pergales. Kovotojo charakteriu išsiskiriantis komandos kapitonas V. Chodosovskis vien per dvejas praėjusio savaitgalio rungtynes pelnė net 58 taškus.

Jo vedama Klaipėdos ekipa išvykoje rezultatu 85:75 nukovė Raseinių "Rasus" ir namuose rezultatu 81:75 įveikė Vilniaus "Perlą".

Dvikovoje su "Rasais" jis pelnė 29 taškus (6/7 trit.), po krepšiais atkovojo 6 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

Rungtynėse su vilniečiais V. Chodosovskis surengė dar įspūdingesnį pasirodymą - surinko 29 taškus (12/14 dvit., 5/6 baudos), atkovojo 9 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 7 pražangas, 3 kartus prasižengė, 4 sykius suklydo, blokavo 1 metimą ir surinko 33 naudingumo balus.

58 taškai - solidus pasirodymas. Turbūt per vieną savaitgalį tai vienas geriausių Jūsų pasirodymų?

Tikriausiai, bet aš to pernelyg nesureikšminu. Man svarbiausia ne individualūs statistikos rodikliai, o komandos rezultatai. Džiaugiuosi, kad laimėjo komanda ir aš galėjau prisidėti prie šių pergalių. Tiesiog atsidūriau reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje, tad ėmiausi iniciatyvos. Komandos draugai gerai dalijosi kamuoliu ir bendromis pastangomis pavyko pelnyti tiek taškų. Apskritai šį sezoną komandos draugai, treneriai manimi pasitiki, daug derinių yra kuriama per mane, tad taip ir pavyksta. Šioje Klaipėdos komandoje rungtyniauju jau dešimtą sezoną ir, manau, kad tai kol kas sėkmingiausias mano sezonas.

Apie medalius svajoja tyliai

Kiek daugiausiai taškų esate pelnęs per vienerias rungtynes?

Kažkada buvau pelnęs 33 taškus. Daug kartų yra tekę pelnyti arti 30 taškų, tad pernelyg apie tai nemąstau.

Šiemet "Naftos-Uni-Akvaservis" ekipa rungtyniauja itin galingai: iškovojote 22 pergales ir patyrėte vos 8 pralaimėjimus. NKL turnyro lentelėje tvirtai įsitaisėte antroje pozicijoje ir vejatės dviem pergalėmis daugiau turinčius 2016 metų čempionus Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkus. Turbūt su komandos nariais kalbate apie medalius?

Garsiai stengiamės nekalbėti, kad neprisikalbėtume. Tiesiog tyliai ramiai dirbame ir stengiamės laimėti kiekvienas rungtynes. Tačiau neslėpsiu, mūsų tikslas - kovoti dėl medalių. Tą iš širdies ir stengsimės daryti. Būtų puiku Klaipėdai padovanoti dar vieną medalį.

"Naftininkų" gretose rungtyniaujate nuo 17 metų ir per tą laiką esate iškovojęs aukso (2015 metais) ir bronzos medalius (2011 metais). Tai į kolekciją puikiai tiktų sidabro medalis?

Aš esu kovotojas, tad visada siekiu maksimalių tikslų. Geriau būtų savo kolekcijoje turėti du aukso medalius, tačiau apie tai svajoti dar anksti. Reikia kantriai dirbti, stengtis iš širdies daryti tai, kas priklauso nuo mūsų. Kai atiduodi save šimtu procentų, tada ateina ir rezultatai.

Šiemet yra suburtas puikus "Naftos-Uni-Akvaservis" komandos kolektyvas, turime gerų žaidėjų, daug naudingo darbo atlieka vyr. treneris Rytis Vaišvila, jo asistentas Martynas Stankovičius ir fizinio pasirengimo treneris Laurynas Gendvilas.

Jei komandoje atmosfera yra puiki, kovoji iš širdies ir padedi vienas kitam, lyg būtum artimiausias šeimos narys, tada gali ir kalnus nuversti. Vienas kitą puikiai pažįstame, tad aikštėje nuo to tik lengviau. Mūsų stiprybė - vienybė ir komandos dvasia. Visi supranta, kad pergalės prasideda nuo rūbinės.

"Naftos-Uni-Akvaservis" (anksčiau vadinosi "Nafta-Uni-Laivitė") komandoje išaugo daug garsių krepšininkų, kurie išplaukė į platesnius vandenis. Tarp jų - Mindaugas Girdžiūnas, Deividas Gailius, Simas Galdikas, Marius Runkauskas, Osvaldas Kurauskas, Egidijus Dimša, Arvydas Šikšnius ir daugelis kitų. Ar pačiam nekyla minčių kopti į LKL?

Trumpam yra tekę išbandyti jėgas LKL Palangos "Triobet" ekipoje. Tačiau ta komanda buvo silpna ir prie jos prisijungiau tik sezono pabaigoje vienam mėnesiui. Tad nespėjau pajusti tikrojo LKL lygio. Klausėte, ar norėčiau žaisti LKL? Atsakysiu klausimu: kuris profesionalus sportininkas nenori kilti aukščiau? Norėti galima daug ko, tačiau viską parodys ateitis. Dar reikia stengtis ir daug dirbti.

Man "Naftos-Uni-Akvaservis" komandoje teko žaisti su Mindaugu Girdžiūnu, Simu Galdiku, Juliumi Kazakausku, Ignu Vaitkumi. Džiaugiuosi, kad visi jie sėkmingai tęsia savo karjeras LKL čempionate.

Atsikratė 20 kg

Krepšinio sirgaliai pastebi, kad jūsų kūno linijos - gerokai pakitusios. Ar atsikratyti nereikalingų kilogramų privertė meilė? Žinau, kad pavasarį su sužadėtine Ieva žengsite prie altoriaus.

Tai nesusiję dalykai. Seniai planavau atsikratyti nereikalingų kilogramų ir to siekti pradėjau nuo 2016 metų pradžios. "Naftos-Uni-Akvaservis" komandos fizinio pasirengimo treneris Laurynas man sudarė mitybos programą ir pradėjome kartu dirbti. Kūnas keitėsi po truputį. Kai komandos nariai, net priešininkų komandų krepšininkai ėmė pastebėti mano pokyčius, sakyti komplimentus, tada motyvacija tik padidėjo. Taigi, per daugiau nei metus atsikračiau maždaug 20 kilogramų. Dabar sveriu 116 kilogramų.

KAPITONAS. 200 cm ūgio ir 116 kg "Naftos-Uni-Akvaservis" kapitonas Viktoras Chodosovskis (su kamuoliu) yra rimtas iššūkis kiekvienam priešininkų ekipos žaidėjui - galingo stoto klaipėdiečio taip lengvai po krepšiu nepastumsi. Nenuostabu, kad V. Chodosovskis yra vienas geriausių savo ekipos kovotojų dėl atšokusių kamuolių. Vidutiniškai per vienerias rungtynes po krepšiais sugriebia po 7,2 kamuolio ir pelno po beveik 15 taškų. Eimanto Chachlovo nuotr.

Aš visada buvau linkęs į apkūnumą, tad turiu save labai prižiūrėti. Dabar maitinuosi sveikai: valgau vištieną, žuvį, vakare atsisakau angliavandenių, skaičiuoju kalorijas. Iš pradžių buvo sunku, tačiau dabar tai jau tapo gyvenimo norma.

Ar toks svorio netekimas atsiliepė žaidimui krepšinio aikštelėje?

Pastebiu, kad su kai kuriais varžovais darosi sunkiau stumdytis po krepšiu. Tarp jų - Mariumi Valukoniu ir Pranu Skurdausku. Kiti NKL žaidėjai nėra labai masyvūs, tad svorio netekimas - tik į naudą. Tapau judresnis ir pats jaučiuosi geriau.

Augina sūnelį

Grįžkime prie vestuvių klausimo. Kada žengsite šį žingsnį? Ar seniai pažįstami su būsimąja nuotaka?

Vestuvės planuojamos gegužės 26 dieną. Su Ieva esame pažįstami net vienuolika metų, kartu gyvename penkerius metus. Su ja turime vaikelį - Dominyką. Jam sausio 26 dieną sukaks devyni mėnesiai. Džiaugiuosi, kad būsimoji žmona Ieva puikiai tvarkosi su sūneliu, tad man prieš ar po rungtynių nereikia kęsti nemigo naktų. Ieva puikiai mane supranta ir leidžia pailsėti.

Kai tik turiu laisvo laiko, visada stengiuosi būti su šeima. Pramogos, vakarėliai ar naktiniai klubai - ne man. Kai profesionaliai sportuoji ir sieki rezultatų, tų dalykų tiesiog turi atsisakyti ir susikoncentruoti į sportą.

Aš puikiai pailsiu su šeima, tarkime, gamtoje ar prie jūros. Mano didžiausias turtas - šeima.

Ateinantį penktadienį nuo 18 val. savo aikštėje (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) kausitės su NKL turnyro lentelės kaimynais "Telšių" krepšininkais. Kokios mintys prieš šią dvikovą?

Tikslas vienas - pasiekti revanšą. Su "Telšių" komanda šį sezoną kovėmės du kartus ir abu kartus pralaimėjome. Jaučiame sportinį pyktį ir norą juos nugalėti. Norisi sušvelninti tarpusavio santykį ir turnyro lentelėje dar labiau nuo jų pabėgti.

Vizitinė kortelė

Vardas: Viktoras

Pavardė: Chodosovskis

Gimimo data: 1989 m. lapkričio 14 d.

Gimimo vieta: Klaipėda

Išsilavinimas: Aukštasis, Klaipėdos universitete įgytas ekonomikos bakalauro laipsnis.

Ūgis: 200 cm

Svoris: 116 kg

Pirmasis treneris: Virgilijus Zakrys.

Anksčiau žaidė: Palangos "Triobet" (LKL), Nafta-Uni-Akvaservis" (NKL).

Iškovoti titulai: Lietuvos jaunių žaidynių nugalėtojas, Lietuvos rinktinės U-16 olimpinio festivalio bronzos medalininkas, NKL čempionas ir bronzos medalio laimėtojas.

Šeimyninė padėtis: nevędes, bet susižadėjęs.

Įsimintiniausios rungtynės: 2015 metų NKL finalas.

Rezultatyviausios rungtynės: 33 taškai.

Vairuojamas automobilis: "Volkswagen Passat", 2008 m.

Įsimintiniausia knyga: "Korleonių šeima" ir "Krikštatėvis".

Mėgstamiausia muzikos grupė ar atlikėjas: Marijonas Mikutavičius ir AC/DC.

Labiausiai "vežantis" muzikos kūrinys: AC/DC "TNT".

Krepšininko idealas: Čarlzas Barklis (Charles Barkley).

Svajonių šalis: Ispanija.

Mėgstamiausias patiekalas: makaronai su vištiena ir sūriu.

Gyvenimo kredo: "Visada pirmoje vietoje - šeima".

Geriausias rašytojas: Mario Puzo.

Talentingiausias aktorius: Denzelis Vašingtonas (Denzel Washington).

Kino filmas: "Amerikos gangsteris" ir "Neliečiamieji".

Mėgstamiausia frazė: "Kiekvienas dramblys turi pats nešti savo kiaušinius".

Niekada neišdrįstu: paimti į rankas nuodingos gyvatės.

Gyvenimo žygdarbis, sukėlęs daigiausiai adrenalino: tik ką gimusį sūnų priglausti prie krūtinės.

Idealios atostogos: su šeima ir artimais draugais sodyboje prie ežero.

Didžiausia su krepšiniu susijusi svajonė: išbandyti save aukštesniame lygyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder