Vikrusis dragūnietis išvyko į Islandiją

Vikrusis dragūnietis išvyko į Islandiją

Po pertraukos į Klaipėdą grįžta Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos (LRL) kovos - šiandien 19 val. Klaipėdos "Dragūnas" namų arenoje (Taikos pr. 61A) susikaus su šiemet gerokai pasistiprinusia Vilniaus HC "Vilnius" ekipa. "Dragūnas" šiose rungtynėse jau versis be vieno iš ekipos lyderių - Igorio Kopišinskio. Pastarasis nusprendė karjerą tęsti Islandijoje.

I. Kopišinskis tapo buvusių dragūniečių - Karolio Stropaus ir Mindaugo Dumčiaus komandos draugu Islandijos "Akureyri" klube.

"Šįvakar žaisime pirmas rungtynes be Igorio ir pamatysime, kaip atrodome be šio žaidėjo. Be to, aš buvau išvykęs su Lietuvos rankinio rinktine ir dragūniečiai visą savaitę atliko tik fizinio pasirengimo treniruotes, treniravosi su lengvosios atletikos treneriu, lavino vikrumą, greitį, nečiupinėjo kamuolių. Dėl to gali būti šiek tiek išsiderinęs žaidimas. Galiu pasakyti, kad su HC "Vilnius" ekipa šiemet kautis sunku visiems, kadangi jie gerokai pasistiprino - komandą papildė vartininkas iš Baltarusijos, taip pat į jų gretas įsiliejo ir vienas portugalas bei iš Italijos grįžo patyręs žaidėjas Petras Raupėnas. Laukia įdomios rungtynės", - kalbėjo "Dragūno" ekipos vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jis pripažino, kad išvykus Igoriui, ko gero, kiek kitaip dėliosis ir "Dragūno" žaidimo strategija. Trenerio teigimu, daugiau atsakomybės teks Laurynui Simonavičiui.

"Manau, kad Laurynas jau yra pribrendęs, galbūt jį reikia tarsi mesti jį į upę, kad "išplauktų", parodytų, ką sugeba. Matau, kad šiuo metu jis tikrai yra pasiruošęs ir dabar gaus savo šansą, kuriuo turės pasinaudoti. Žinoma, tapti tokiu kaip Igoris nėra lengva, bet jis turės stengtis, išdrįsti imtis atsakomybės. Šioje pozicijoje turėtų žaisti ir Lukas Juškėnas", - sakė "Dragūno" strategas.

Pasiteiravus, ar nebus bandoma "Dragūno" komandą pastiprinti kokiu nauju žaidėju, A. Juškėnas atsakė: "Analizuojame įvairius variantus, bet Lietuvoje tinkamo ir laisvo šios pozicijos žaidėjo nėra. Galbūt ieškosime legionieriaus."

A. Juškėnas pripažįsta, kad I. Kopišinskis į "Dragūno" žaidimą įnešė greičio ir dažnai - įspūdingų įvarčių. Taip pat jis tapo pavyzdžiu Klaipėdoje rungtyniaujantiems panašių fizinių duomenų rankininkams - ne visuomet privaloma būti aukštu žaidėju, kad turėtum šansą išvykti į užsienio klubus.

Oficialioje "Dragūno" interneto svetainėje skelbiama, kad I. Kopišinskio išvykimo detalės buvo derinamos apie du mėnesius - tiek laiko užtruko sutvarkyti reikalingus dokumentus, kad ukrainietis galėtų žaisti Islandijoje. Vis dėlto į Klaipėdą rankininkas dar turėtų grįžti - uostamiestyje lieka jo širdies draugė.

Prieš kelionę į Islandiją I. Kopišinskis sakė, kad naujame klube tikisi patobulėti, kad galėtų siekti naujų iššūkių.

"Kurį laiką ieškojau stipresnio klubo, kuriame galėčiau pakilti į naują lygį. Tai, kad klube jau žaidžia Karolis ir Mindaugas, su kuriais kartu žaidžiau dvejus metus, yra didelis pliusas. Apskritai manau, kad viskas bus gerai. Ten yra kitoks rankinio lygis, kitoks čempionatas, manau, stipresnis. Pirmiausia reikia nuvykti, tada galėsiu pasakyti, ką galėsiu duoti klubui ir kokios patirties galėsiu gauti pats. Buvau turnyre, kuriame "Akureyri" klubas ruošėsi naujam sezonui, mačiau trejas rungtynes, bet apie patį Islandijos čempionatą negaliu daug pasakyti. Jaučiuosi pasiruošęs, laukiau tokios galimybės", - sakė I. Kopišinskis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder