Valstybę pagerbė ir tvirtarankiai

Valstybę pagerbė ir tvirtarankiai

Tvirtarankiai Vasario 16-ąją tradiciškai paminėjo varžydamiesi - Klaipėdoje jau keturioliktą kartą surengtas tarptautinis rankų lenkimo turnyras Lietuvos nepriklausomybės dienai paminėti.

Į Klaipėdą sugužėjo 70 tvirtarankių iš įvairių Lietuvos miestų bei svečiai iš Latvijos ir Rusijos.    

Turnyras vyko Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre.

Vyrai varžėsi penkiose: iki 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg ir per 100 kg, moterys - dviejose: iki 60 kg ir per 60 kg svorio grupėse.

Varžybos vyko tik dešine ranka.

Iš klaipėdiečių prizines vietas iškovojo dvi dailiosios lyties atstovės: Ingrida Šidlauskienė svorio iki 60 kg grupėje pelnė bronzos medalį, o svorio per 60 kg varžybose tokios pat spalvos medalį iškovojo Lina Šlymienė.  

Klaipėdos vyrų medalių derlius buvo gausesnis: pirmąsias vietas iškovojo Mantas Česnakas (iki 90 kg) ir Arvydas Vygontas (iki 100 kg), o ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Paulius Morkeliūnas (iki 70 kg), Marius Toleikis (iki 90 kg) ir Vygantas Bubnys (iki 100 kg).

"Kasmet paminime Nepriklausomybės dieną - iškabiname šalies trispalvę, giedame himną. Manome, kad Lietuvos nepriklausomybė ir tvirtos rankos - susiję reiškiniai. Juk jei nebūtų tvirtų žmonių tvirtomis rankomis, nebūtume išsikovoję ir Nepriklausomybės, - VE.lt sakė Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas klaipėdietis Vladas Kuizinas.   

- Šventes galima švęsti ne tik su alaus bokalais rankose ar prie vaišėmis nukrautų stalų, bet ir sportuojant", - pabrėžė jis.

Organizatoriai buvo dėkingi šventę padėjusiems surengti žmonėms: Klaipėdos sporto kūno kultūros skyriaus vyr. specialistui Ignui Pociui, Kūno kultūros ir rekreacijos centro direktoriui Vytautui Platūkiui bei UAB "Maistas sportui" atstovui Audriui Šopiui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder