Vakarų taurė atiteko "Okinavai"

Vakarų taurė atiteko "Okinavai"

Savaitgalį Klaipėdą sudrebino jau septintosios tradicinės Vakarų Lietuvos karatė kiokušin taurės varžybos, kuriose varžėsi per 230 sportininkų iš 10 skirtingų šalies klubų.

"Neptūno" sporto salėje vykusių varžybų nugalėtojais bendroje įskaitoje tapo šeimininkai - Klaipėdos karatė kiokušin akademijos "Okinava" atstovai, antri liko Šiaulių klubo "Tori" karataistai, treti - Kuršėnų klubo "Dao" sportininkai. Ketvirtoji vieta atiteko kitam uostamiesčio klubui - "Tensho".

Pirmoje dalyje varžėsi vaikučiai nuo 4 iki 6 metų. Šioje jauniausioje amžiaus grupėje buvo išdalinti net 9 medalių. komplektai.

Antroji varžybų dalis buvo skirta vyresniems sportininkams, kurie varžėsi KATA (technikos demonstravimas) ir KUMITE (tarpusavio dvikovos) rungtyse.

Kata rungtyje buvo išdalinta 15 medalių komplektų. Įdomu pastebėti, kad čia karaliavo klaipėdiečiai - tik 4 aukso medaliai iškeliavo į kitus klubus.

Po kata rungties vyko kovos ant 3 tatamių įvairiose amžiaus ir svorio grupėse. Buvo varžomasi dėl 37 medalių komplektų. Atskirai grūmėsi naujokai ir senbuviai.

Po varžybų buvo išrinkti penki techniškiausi kovotojai. Tarp jų pateko du KKA "Okinava" sportininkai: Evelina Zasčiurinskaitė ir Kasparas Karalis. Specialiais prizais už užsispyrimą siekiant pergalių ir kovotojų dvasią apdovanoti dar du "Okinavos" atstovai - Dmitrij Jaskovec ir Paulius Sasnauskas.

Pasveikinti ir palaikyti varžybų dalyvių atvyko Klaipėdos miesto visuomeninės sporto tarybos pirmininkas Saulius Budinas bei Savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.  

"Vakarų taurė - tai daugiau nei karatė kiokušin varžybos. Tai gražus renginys, kuriame kiekvienas sportininkas turi garbės pastovėti ant prizininkų pakylos laiptelio", - sakė viena iš renginio organizatorių KKA "Okinava" prezidentė Diana Mačiūtė.  

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder