Už lietuvių sirgalių elgesį Ispanijoje LFF skirta bauda

Už lietuvių sirgalių elgesį Ispanijoje LFF skirta bauda

Europos futbolo sąjungos (UEFA) Kontrolės ir Drausmės komitetas už nedrausmingą sirgalių elgesį per Salamankoje (Ispanija) vykusias 2012 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų rungtynes su Ispanijos komanda Lietuvos futbolo federacijai (LFF) skyrė 3000 eurų baudą, skelbiama LFF pranešime spaudai.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius buvo nusivylęs tokiu sprendimu, tačiau pridūrė, jog bent pavyko atkreipti dėmesį į ydingą situaciją.

"Neneigiame, kad buvo neramumai, tačiau tikėjomės, kad bus atsižvelgta į aplinkybes: "Saugumas stadione neturėtų reikšti agresijos iš pareigūnų pusės. Tai minėjau ir UEFA Vykdomojo komiteto posėdžio metu. Pavyko atkreipti dėmesį, tačiau baudą sumokėti teks".

UEFA Drausmės inspektoriai svarstė sirgalių veiksmus spalio 28 dieną vykusiose "Euro-2012" atrankos rungtynėse tarp Ispanijos ir Lietuvos rinktinių. Oficialiame rungtynių raporte buvo teigiama, kad 55-ąją rungtynių minutę kilo neramumai svečių (Lietuvos rinktinės) sirgalių sektoriuje ir dėl to dvikova buvo 20 sekundžių sustabdyta.

LFF savo atsakyme Drausmės komitetui pažymėjo, kad vietos policija ir stadiono tvarkdariai buvo labai agresyvūs, naudojo perdėtą jėgą ir taip išprovokavo lietuvių fanų reakciją. Kaip pavyzdys buvo pateiktas ir vaizdo įrašas.

Pasak vieno iš Salamankoje buvusių Lietuvos rinktinės sirgalių atstovų, ispanų pareigūnai elgėsi negarbingai ir neprofesionaliai.

"Dar per Lietuvos himną sulaukėme jų agresijos. Rungtynių metu viskas prasidėjo po mūsų pelnyto įvarčio. Lietuvių sektoriuje kilo džiaugsmo banga, priekyje pora sirgalių iškrito iš sektoriaus. Juos iš karto puolė pareigūnai su guminėmis lazdomis. Policininkų įniršis liovėsi, tik, kai ispanai vėl ėmė pirmauti. LFF vienintelė pabandė išsiaiškinti realią situaciją ir nepasmerkė Lietuvos "fanų", tuo metu, kai kitos instancijos, į tai nesureagavo", - teigė sirgalius.

Vis tik UEFA Drausmės komitetas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą, teigė, kad "įvertino policijos elgesį, tačiau dėl to, jog neaišku, ką areštuotas gerbėjas pasakė policijos pareigūnams, neišeina spręsti apie šių veiksmus". Sprendime taip pat pažymima, kad komitetas nesvarsto valstybinių tarnybų veiksmų, o UEFA negali kištis į nacionalinės policijos veiklą. Kadangi už savo sirgalius atsako federacija (ar klubas), LFF skirta 3000 eurų bauda.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder