Uostamiestyje pluša sunkiaatlečių elitas

Uostamiestyje pluša sunkiaatlečių elitas

Rugsėjo 13-27 dienomis Turkijoje vyks pasaulio sunkiosios atletikos čempionatas, kuriame prasidės atranka į 2012 m. Londono Olimpines žaidynes. Liedami prakaitą sporto bazėje Klaipėdoje pasaulio pirmenybėms ruošiasi ir stipriausi Lietuvos sunkiaatlečiai.

Iškelia per 100 tonų

Sunkiaatlečių dienotvarkė suplanuota minučių tikslumu. Kiekvieną dieną sportininkai pradeda nuo pusvalandžio mankštos 7 valandą. Vėliau - pirmoji rytinė treniruotė, kurioje pluša apie 20 sunkiaatlečių, tarp jų ir Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės nariai. Po dvi valandas trukusių pratybų atletų laukia poilsis prieš tokios pat trukmės treniruotę 17 valandą. Dieną sunkiaatlečiai baigia lengva pusvalandžio trukmės vakarine treniruote.

Griežtumu garsėjantis ilgametis Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės treneris Bronius Vyšniauskas savo auklėtinių treniruočių metu nelepina. Čempionatui besiruošiantys atletai treniruojasi šešis kartus per savaitę. Sportininkai per dieną iškelia 25 tonas svarmenų. Per savaitę susidaro daugiau nei 100 tonų.

Pasaulio čempionatui Turkijoje ruošiasi devyni sunkiaatlečiai. Lietuvių pasirodymą rugsėjo 23 d. pirmas, svorio kategorijoje iki 85 kilogramų, pradės Marius Mickevičius. Svorio kategorijoje iki 94 kilogramų rungsis Aurimas Didžbalis, Donatas Anuškevičius ir Romas Pangonis. Iki 105 kilogramų svorio kategorijoje varžysis Algimantas Trajanauskas, Ramūnas Vyšniauskas ir Egidijus Remėza. Sunkiausioje svorio kategorijoje - per 105 kilogramų rungtyniaus Modestas Šimkus ir Vincas Šlevinskas.

Patikra dėl narkotikų

"Nėra sportininko, kuris neturėtų traumos", - sako B. Vyšniauskas, bet priduria: "Esmė - jų rimtume".

Milžiniškus svorius keliantiems atletams menkiausias netikslus judesys gali baigtis tragiškai. "Pagal atrankos į Londono Olimpines žaidynes taisykles pasaulio čempionate dalyvauja tie atletai, kurie pateikė paraišką. Netgi traumos atveju jų pakeisti negalima", - sako Lietuvos rinktinės treneris.

Tiesa, pavojus tyko ne tik treniruočių metu. Koją pakišti gali net slidi žolė. Taip atsitiko E. Remėzai, kuris visai nesenai paslydęs pasitempė čiurną.

Treneriui labai svarbu, kad jo auklėtiniai būtų, kaip pats sako, "švarūs", tai yra, nevartotų narkotikų ir vengtų kitų žalingų įpročių, todėl sportininkai periodiškai tikrinami.

B. Vyšniauskas neslepia - yra buvę teigiamų rezultatų. "Pirmą kartą - atleidžiu. Jei matau, kad sportininkas perspektyvus ir gailisi dėl savo poelgio, būna, kad ir antrą kartą atleidžiu. Bet jei tai kartojasi - išvarau", - apie nuobaudas kalba treneris.

Tikslas - kelialapiai į Londoną

Trenerio teigimu, keletas sportininkų gali kovoti dėl medalių, o komanda pajėgi patekti tarp šešiolikos geriausių. Tačiau tiksliau prognozuoti B. Vyšniauskas nesiryžta: "Dirbame labai rimtai ir atsakingai, tačiau auksas vienas, o jo norinčių - du šimtai".

Vis dėlto treneris išskiria kelis atletus pretenduojančius kovoti dėl aukščiausių vietų. Tai daugkartinis Lietuvos čempionas, 2009 metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas, keturių olimpiadų dalyvis, R. Vyšniauskas, 2010 metų pasaulio jaunimo čempio

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder