Uostamiesčio bėgikė žiba Amerikoje

Uostamiesčio bėgikė žiba Amerikoje

Jungtinėse Amerikos Valstijose studijuojanti klaipėdietė Eglė Morenaitė vis skambiau sporto pasauliui skleidžia žinią, kad yra puiki bėgikė. Klaipėdoje pas trenerį Mindaugą Krakį daugybę metų besitreniruojanti E. Morėnaitė Amerikoje vėl atsidūrė tarp lyderių.

Šįkart ji Niujorke vykusiose "Dr. Sanders Challenge" varžybose 3000 m nubėgo greičiau nei per 10 minučių, pagerino asmeninį rekordą ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

E. Morėnaitės puikus rezultatas (9 min. 19,71 sek.) minėtose JAV varžybose garantavo antrąją vietą.

"Šioje amžiaus grupėje greičiau už klaipėdietę yra bėgusi tik garsioji kaunietė Monika Juodeškaitė. Per visą Lietuvos istoriją šios rungties dvidešimtuke Eglės pasiektas rezultatas yra tryliktoje vietoje", - auklėtinės pasirodymu džiaugėsi Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris M. Krakys.

Jis pasidžiaugė ir tuo, kad E. Morėnaitė Amerikoje visada akcentuoja, kad yra iš Klaipėdos ir gina būtent šio Lietuvos miesto garbę.

2019 metų pabaigoje E. Morėnaitė tapo JAV studentų MAAC konferencijos 6 km kroso bėgimo čempione. Tada klaipėdietė finišavo per 21 min. 18,13 sek.

Sėkmingi pastarieji E. Morėnaitės startai suteikia vilčių siekti aukštų rezultatų ir sukirba viltis, kad ją išvysime rugpjūčio mėnesį Paryžiuje (Prancūzija) vyksiančiame Europos lengvosios atletikos čempionate. Dar tolimesniame horizonte bėgikė regi olimpines žaidynes.

"Kiekvienas sportininkas svajoja apie olimpines žaidynes. Tai didžiausias tikslas gyvenime. Kol kas noriu tiesiog būti sveika, pasiekti asmeninius rekordus, o toliau - pagal situaciją. Visada yra garbė atstovauti šaliai, norisi ne tik dalyvauti, bet ir gerai pasirodyti", - sakė lengvaatletė E. Morėnaitė.

Ji Atlanto skalaujamame Niu Rošelyje (JAV) studijuoja tarptautinį verslą (4 kursas). Be to, kaip gretutines studijas ji yra pasirinkusi istorijos mokslą.

"Amerikoje jaučiuosi puikiai, mane supa nuostabūs žmonės, profesionalūs treneriai. Turiu komandą, su kuria treniruojamės turėdami tą patį tikslą. Jaučiuosi gerai, jaučiuosi taip, lyg turėčiau antrą šeimą. Žinoma, be galo pasiilgstu Lietuvos, pasiilgstu šeimos, draugų. Kuo toliau, tuo labiau ten priprantu", - portalui lengvoji.lt yra sakiusi E. Morėnaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder