Ukraina reikalauja, kad lenkų žurnalistai atsiprašytų už patyčias šalies moterų adresu

Ukraina reikalauja, kad lenkų žurnalistai atsiprašytų už patyčias šalies moterų adresu

Ukrainos URM nusiuntė protesto notą Lenkijai dėl šios šalies žurnalistų Kubos Vojevudskio (Kuba Wojewodski) ir Michalo Figurskio (Michal Figurski) nepadorių pokštų Ukrainos moterų adresu, rašo "Kommersant-Ukraina”. Reikalaujama, kad žurnalistai viešai atsiprašytų.

Ukrainiečių pasipiktinimą sukėlę žodžiai nuskambėjo Lenkijos radijo stoties "Eska ROCK” laidoje, kurios vedėjai - K. Vojevudskis ir M. Figurskis - aptarinėjo Europos futbolo čempionato rungtynes tarp Ukrainos ir Švedijos rinktinių.

K. Vojevudskis, be kita ko, pareiškė: "Po rungtynių pasielgiau kaip tikras lenkas - išvijau savo ukrainietę”. O M. Figurskis savo ruožtu pasakė, kad jis "nemokės savo ukrainietei”. Kartu radijo laidos vedėjas patikslino, jog "jeigu mano ukrainietė būtų nors kiek simpatiškesnė, tai aš ją išprievartaučiau”. K. Vojevudskis atsakė: "O aš nežinau, kaip manoji atrodo, nes ji visą laiką klūpsčia”.

Ukrainos URM pabrėžė, kad tokie pareiškimai "kursto lenkų ir ukrainiečių tautinę nesantaiką”.

UNIAN duomenimis, radijo stoties "Eska ROCK” vadovybė pareiškė, kad jos darbuotojai buvo neteisingai suprasti ir kad jie nenorėjo įžeisti arba pažeminti Ukrainos moterų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder