UEFA atstovas apžiūrėjo Klaipėdos stadioną

UEFA atstovas apžiūrėjo Klaipėdos stadioną

Trečiadienį į uostamiestį apžiūrėti Klaipėdos centrinio stadiono atvyko UEFA atstovas iš Gruzijos Davidas Petriašvilis. Kaip žinia, Lietuvos vicečempionams Klaipėdos "Atlanto" futbolininkams šis sezonas žada naujų iššūkių - Konstantino Sarsanijos auklėtiniai po 10 metų pertraukos varžysis UEFA Europos taurės varžybose.

Atlantiečiams tenka sukti galvas ne tik dėl sportinių rezultatų, bet ir dėl infrastruktūros. Jei Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai nesiims ryžtingų veiksmų dėl Klaipėdos centrinio stadiono VIP tribūnų sutvarkymo, tada klaipėdiečiai savo mieste UEFA Europos taurės varžybų gali ir neišvysti.

Trūkumų pastebėjo ir UEFA infrastruktūros ekspertas D. Petriašvilis.

"Su Klaipėdos miesto valdžia, Lietuvos futbolo federacijos atstovais, "Atlanto" vadovybe sėsime prie bendro stalo ir bandysime kalbėti, kaip galima pašalinti trūkumus. Laiko dar yra - viskas įmanoma. Reikia kuo skubiau imtis veiksmų", - sakė svečias.

"Atlanto" klubo atstovų teigimu yra ir atsarginis, tačiau labai ne itin mielas variantas - UEFA Europos taurės varžybas žaisti Marijampolėje.

"To labai nenorėtume. Jei UEFA varžybos nevyktų Klaipėdoje, ką mes turėtume pasakyti savo sirgaliams ar šiaip futbolą mėgstantiems klaipėdiečiams?, - retoriškai klausė "Atlanto" generalinis direktorius Vacys Lekevičius.

Jam antrino  Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas ir "Atlanto" klubo prezidentas Romualdas Jonaitis.

"Juk esame komanda, siekianti aukštų tikslų, turime išskirtinę progą po dešimties metų pertraukos žaisti UEFA Europos taurės varžybas namuose. To neišnaudoti būtų nesuprantama. Turime mąstyti apie visus variantus, dirbti, kad galėtume žaisti Klaipėdoje. Juk klaipėdiečiai nusipelnė savo mieste matyti šias varžybas. Miestelėnai nusipelnė kitokio stadiono ir kitokių sąlygų", - aiškino R. Jonaitis.

Teigiama, kad Klaipėdos centrinio stadiono rekonstrukcijai gali reikėti maždaug 3 mln. litų.

Tačiau, pasak V. Lekevičiaus, galima apsieiti ir be milijoninių lėšų.

"Tereikia nugriauti VIP tribūną ir pakeisti nusidėvėjusias žiūrovų kėdutes. Galima išsiversti su minimaliomis lėšomis. viską galima spėti, tik reikia noro. Jei miestas nesusitvarkys savo stadiono dabar, kai yra galimybė žaisti UEFA varžybas, tai vargu, ar tai pavyks padaryti vėliau. Jei tempsime, tada situacija tik blogės. Juk trečias pagal dydį Lietuvos miestas - Klaipėda visada turi turėti normalų stadioną, o ne laukti, kada komanda pateks į UEFA Europos taurės varžybas ir tik tada pradėti sukti galvas.

Atvirai pasakius, gerai tai, kad mums Klaipėdos centriniame stadione leidžia žaisti Lietuvos futbolo A lygos rungtynes. Šis stadionas sunkiai atitinka net Lietuvos lygį, o ką bekalbėti apie Europos taurės varžybas. Jei būtų rekonstruotas stadionas, turėtume daugiau sėdimų vietų, galėtume į varžybas pritraukti daugiau žiūrovų. Būtų visai kitokia rinkodaros programa, darbas su rėmėjais. Skaičiuojame, kad į Europos taurės varžybas galėtume privilioti net iki dešimt tūkstančių futbolo sirgalių", - jau anksčiau kalbėjo V. Lekevičius.

UEFA varžybose - dvi Klaipėdos ekipos?

Reikia nepamiršti ir to, kad kita uostamiesčio ekipa - "Klaipėdos granitas" šiemet turi realių šansų iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygos atrankos varžybas. Taip atsitiks, jei klaipėdiečiai toliau pergalingai žingsniuos LFF taurės turnyre.

"Klaipėdos granitas" LFF taurės pusfinalyje susitiks su Gargždų "Banga", kita pusfinalio pora - nugalėtojų titulą ginantis Vilniaus MFD "Žalgiris" ir pirmą kartą į pusfinalį patekęs "Trakų" klubas.

Pirmosios pusfinalių rungtynės bus žaidžiamos balandžio 8-9 dienomis, atsakomosios - balandžio 29-30 dienomis.

Taurės nugalėtojas iškovos teisę atstovauti Lietuvai 2014/15 metų UEFA Europos lygos atrankos varžybose. Jei taurę laimės šalies čempionas "Žalgiris", tokia teisė atiteks taurės finalininkui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder