Tvirtarankiai Turkijoje drebino Senąjį žemyną

Tvirtarankiai Turkijoje drebino Senąjį žemyną

Lietuvos tvirtarankiai dar kartą įrodė savo vertę - Turkijoje vykusiame Europos rankų lenkimo čempionate, kuriame varžėsi per 500 dalyvių iš 28 skirtingų šalių, mūsiškiai iškovojo septynis medalius: šešis aukso ir vieną bronzos.

Šiose pirmenybėse karaliavo šilutiškės dailiosios lyties atstovės: Raminta Žvirblytė (svorio per 70 kg jaunimo grupė), Vilija Parnarauskienė (iki 70 kg, meistrų grupė)  ir daugkartinė Europos bei pasaulio čempionė Eglė Vaitkutė (per 80 kg, suaugusiųjų grupė).

Visos šios pamario atstovės į Lietuvą parsivežė po du aukso medalius - dominavo tiek dešinės, tiek kairės rankos varžybose.

Skambėjo šalies himnas

Lietuvos himnas Turkijoje skambėjo net šešis kartus - kaskart, kai tik merginos kopė ant pirmojo prizininkių pakylos laiptelio, skambėjo mūsų šalies patriotiniai žodžiai ir plevėsavo šalies trispalvė.

"Malonu ginti savo šalies spalvas. Tai tik dar labiau įkvepia pergalėms. Tai stovi ant pirmojo prizininkų pakilos laiptelio, apsigaubus Lietuvos vėliava, tai nepakartojamas ir žodžiais neapibūdinamas jausmas. Širdį užlieja džiaugsmo banga", - įspūdžiais dalijosi kone tituluočiausia Lietuvos rankų lenkikė Eglė Vaitkutė.

Vienintelį bronzos medalį į Lietuvą parvežė šakių atstovas Mindaugas Sukaitis. Jis pasižymėjo tarp jaunimo per 80 kg grupės dalyvių (dešinės rankos varžybose).

Vos per plauką nuo medalių - ketvirti liko net penki Lietuvos atstovai: Vitalijus Limontas (iki 70 kg), Romutis Pališkis (iki 90 kg), Silvija Žvirblytė (iki 60 kg), Indrė Laivytė (iki 70 kg) ir Vydas Mikelionis (per 100 kg).   

Nustebino lėktuvo įgula
"Mūsų rankų lenkikai varžybose rodė aukštą meistriškumo klasę ir psichologinį tvirtumą. Mes atvykę iš mažos valstybės keliose rungtyse sugebėjome nurungti net didžiųjų valstybių tvirtarankius, - džiaugėsi Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas, pats penkioliką kartų šalies rankų lenkimo čempionas klaipėdietis Vladas Kuizinas.

-  Iškovojome net septynis medalius. Tiesa, medalių skaičius galėjo būti beveik dvigubai didesnis - daug lietuvaičių liko ketvirtoje pozicijoje. Esu patenkintas mūsų atstovų pasiekimais aukščiausio rango varžybose. Tik skaudu tai, kad nepaisant nuolat iškovojamų aukštų vietų Europos ir pasaulio čempionatuose, valdžia anaiptol mūsų nelepina. Net nesugeba sportininkų pasveikinti ir apdovanoti. Bent diplomą ir gėlę įteiktų, tačiau nuolat liekame nuošalyje", - piktinosi Lietuvos rankų lenkimo federacijos vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad Turkijoje, įlipus į lėktuvą, Lietuvos rinktinę džiugiai pasveikino lėktuvo įgula.

"Tai sportininkams buvo itin džiugios akimirkos. Kiekvienas pasveikinimas ir šiltas žodis - pamalonina jų širdis. Atvirai pasakius, netikiu, kad kuris iš politikų pasveikins Europos čempionėmis tapusias sportininkes. Man skaudu ne dėl savęs, o dėl sporto ateities. Su tokia politika toli nenukeliausime, jei geriausi sportininkai bus palikti nuošalyje, iš jų tyčiosis, tuomet Lietuva gali prarasti savo talentus. Net į svarbiausias varžybas, kad garsintume šalies vardą, esame priversti vykti iš savo lėšų. Tai tikras pasityčiojimas. Šį sportą nuolat populiariname, rūpinamės ir išgyvename tik savo entuziazmo ir rėmėjų dėka. Valdžiai rankų lenkimas visai nerūpi", - po pergalių Europos pirmenybėse apie apgailėtinas sąlygas priminė V. Kuizinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder