Tvirtarankiai paminėjo Lietuvos nepriklausomybės dieną

Tvirtarankiai paminėjo Lietuvos nepriklausomybės dieną

Tvirtarankiai Vasario 16-ąją tradiciškai paminėjo varžydamiesi - Klaipėdoje surengtas jau daugiau nei dešimtmečio tradicijas turintis tarptautinis rankų lenkimo turnyras Lietuvos nepriklausomybės dienai paminėti.

Į Klaipėdą sugužėjo per 70 tvairtarankių iš įvairių Lietuvos miestų bei svečiai iš Rusijos.    

Į varžybas dar planavo atvykti latviai, tačiau paskutinę minutę jų planai pasikeitė.
Turnyras vyko Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre.

Vyrai varžėsi keturiose: iki 75 kg, 85 kg, 95 kg ir per 95 kg, moterys - dviejose: iki 60 kg ir per 60 kg svorio grupėse.

Varžybos vyko tik dešine ranka.

Iš klaipėdiečių prizines vietas iškovojo tik dailiosios lyties atstovės: Ingrida Šidlauskienė svorio iki 60 kg grupėje pelnė bronzos medalį, o svorio per 60 kg varžybose atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas iškovojo Lina Šlymienė ir Irma Vyšniauskaitė.  

Itin arti medalio buvo klaipėdietis Mantas Česnakas - jis svorio iki 85 kg varžybose liko ketvirtas.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju dešine ranka tapo vilnietis Darius Grigaitis, kaire - Tadas Kairys. Jie sugebėjo įveikti Rusijos rinktinės narį, svorio per 95 kg šių varžybų nugalėtoją Aleksand Drusšic.

"Šventes galima švęsti ne tik su alaus bokalais rankose ar prie vaišėmis nukrautų stalų, bet ir sportuojant. Lietuviai turi tvirtas rankas ir charakterį, tai jie įrodė ginant savo valstybės nepriklausomybę. Visuomet džiugu paminėti vasario 16 dieną sportuojant", - "Vakarų ekspresui" sakė Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas klaipėdietis Vladas Kuizinas.

Pats penkiolikąkart Lietuvos rankų lenkimo čempionas, daugkartinis tarptautinių turnyrų nugalėtojas V. Kuizinas šįkart varžybose nedalyvavo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder