Turnyrinės lentelės viršuje pokyčių nėra

Turnyrinės lentelės viršuje pokyčių nėra

Lietuvos futbolo A lygos čempionate dalyvaujantys klubai jau sužaidė po ketverias rungtynes. Pirmieji susitikimai didelių netikėtumų neatnešė - turnyrinės lentelės viršuje įsikūrė tos pačios ekipos, kurios ir pernai kovojo dėl medalių.

Vienvaldžiu čempionato lyderiu tapo šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris", iškovojęs visas keturias pergales. Žalgiriečiai, nors dar nedemonstruoja čempioniško žaidimo, vis tik pasiuntė žinią apie savo ketinimus vėl iškovoti aukso medalius.

Pernai bronzos medalius laimėję Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai taip pat pateikė rimtą paraišką kautis dėl aukštos vietos A lygoje. Atlantiečiai ne tik dėl surinktų taškų, bet ir rezultatyviu žaidimu atkreipė į save dėmesį. Visus dvylika įvarčių jiems pelnė "futbolo desantininkai" iš Rusijos. Atakų lyderis Andrejus Paniukovas įmušė net 10 įvarčių, o Maksimas Maksimovas pasižymėjo dusyk.

Jei ir toliau A. Paniukovas taip taikliai smūgiuos į varžovų vartus, jis gali pagerinti A lygos rezultatyvumo rekordą per vieną sezoną. Reikia pažymeti, kad šis legionierius "Atlantui" priklausys tik iki vasaros. Galbūt dėl to Andrejus taip skuba mušti įvarčius.

Vieną Lietuvos futbolo rekordą A. Paniukovas jau pasiekė. Anksčiau niekam nebuvo pavykę per pirmuosius keturis turus įmušti 10 įvarčių ir pasisižymėti dviem "pokeriais" (4 įvarčiai per rungtynes) per tą patį laikotarpį.

Primename, kad Lietuvos elitinės futbolo lygos rezultatyvumo rekordas priklauso dabar Kauno "Stumbre" žaidžiančiam Artūrui Rimkevičiui. Jis 2012 metais, rungtyniaudamas "Šiaulių" klube, pelnė 35 įvarčius.

Panašu, kad į čempionato medalius nusitaikė ir kitos trys pirmaujančių penketuke esančios ekipos - Marijampolės "Sūduva", vicečempionė Pakruojo "Kruoja" bei "Trakai".

Kitoje turnyrinės lentelės dalyje esančioms komandoms futbolo ekspertai pranašauja kitokią ateitį - kovą dėl vidutiniokų statuso ir išlikimo A lygoje.

Penktajame ture bus sužaistos tik trejos rungtynės: III. 21 "Trakai" - "Utenis", III. 22 "Kruoja" - "Šiauliai", III. 23 "Sūduva" - "Klaipėdos granitas".

Po šių susitikimų dėl Anglijos ir Lietuvos nacionalinių rinktinių rungtynių A lygos čempionate iki balandžio 2 dienos bus skelbiama pertrauka. Balandžio trečiąją Vilniuje vyks lyderių "Žalgirio" ir "Atlanto" dvikova.

Turnyrinė lentelė po keturių turų

Vieta, klubai, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai

1. "Žalgiris"       4          4          0          0          8:2        12

2. "Atlantas"      4          3          0          1          12:3      9

3. "Sūduva"       4          2          1          1          6:3        7

4. "Kruoja"        4          2          1          1          6:4        7

5. "Trakai"         4          2          1          1          6:7        7

6. "Stumbras"    4          2          0          2          8:7        6

7. "Spyris"        4          2          0          2          5:7        6

8. "Kl. granitas" 4          1          0          3          2:7        3

9. "Utenis"         4          0          1          3          2:6        1

10. "Šiauliai"      4          0          0          4          4:13      0

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder