Trilerį laimėję „Raptors“ tapo NBA čempionais

Trilerį laimėję „Raptors“ tapo NBA čempionais

Veiksmo filmo vertą trilerį laimėję Toronto „Raptors“ krepšininkai tapo pirmąja ne Jungtinių Valstijų komanda, iškovojusia NBA čempionų titulą.

Kanados klubas išvykoje po dramatiškos kovos 114:110 (33:32, 27:25, 26:31, 28:22) nugalėjo dar vieną žvaigždę praradusius „Golden State Warriors“ ir laimėję finalo seriją 4-2 nukarūnavo dvejus pastaruosius metus titulu besidžiaugusius varžovus.

Įspūdingose šeštosiose rungtynėse „Raptors“ pergalę užsitikrino tik paskutinę sekundę. Po to, kai Danny Greenas suklydo bandydamas perduoti kamuolį likus žaisti 9,6 sek., „Warriors“ turėjo kamuolį atsilikdami vos tašku – 110:111.

Lemiamą metimą, kaip ir būtų galima tikėtis, „kariai“ patikėjo Stephenui Curry. Snaiperis gavo puikią galimybę išmesdamas tritaškį būdamas praktiškai laisvas, tačiau šia proga nepasinaudojo.

Nors Draymondas Greenas dar atsikovojo kamuolį ir bandė prašyti minutės pertraukėles, „Warriors“ treneris Steve‘as Kerras jas jau buvo išnaudojęs, tad šeimininkai likus 0,9 sek. ne tik prarado kamuolį, bet ir užsidirbo techninę pražangą.

Tašką rungtynėse padėjo visus tris baudų metimus sumetęs Kawhi Leonardas, įtvirtinęs ketvirtąją „Raptors“ pergalę finale ir pasiuntęs į euforiją šios komandos žaidėjus Oklando „Oracle“ arenoje bei milijonus sirgalių Kanadoje.

Tiesa, itin svarbus rungtynių lūžis įvyko dar trečiajame kėlinyje, kai traumą patyrė puikiai rungtyniavęs Klay Thompsonas.

Jau ir taip be Achilo sausgyslę nusitraukusio Kevino Duranto žaidę „Warriors“ snaiperį, kuris spėjo pelnyti 30 taškų, prarado po jo išpuolio per greitą ataką, kai metimą atlikęs snaiperis nesėkmingai nusileido ant kelio ir iš skausmo kelias akimirkas negalėjo pakilti nuo parketo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder