Tomas Rinkevičius vėl dirbs „Neptūno“ trenerių štabe

Tomas Rinkevičius vėl dirbs „Neptūno“ trenerių štabe

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis į uostamiesčio ekipos trenerių štabą pasikvietė savo bendražygį, praeityje buvusį žinomą krepšininką, jau penkerius metus trenerio duonos ragaujantį Tomą Rinkevičių. Šis 39-erių metų Klaipėdos krašto krepšinio specialistas su "Neptūnu" pasirašė dvejų metų sutartį.

Būtent "Neptūnas" ir buvo T. Rinkevičiaus pirmoji kaip krepšinio trenerio stotelė. Jis kartu su K. Maksvyčiu "Neptūne" dirbo 2012-2015 metais ir per tą laikotarpį padėjo uostamiesčio klubui pakilti į neregėtas aukštumas: 2013 metais iškovojo LKL bronzos medalius, 2014 metais tapo LKL vicečempionu ir itin sėkmingai debiutavo prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre - Eurolygoje.

Nuo 2015 metų iki praėjusio sezono pabaigos T. Rinkevičius dirbo Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipoje - iš pradžių buvo Manto Šerniaus, o po to – Ramūno Cvirkos asistentu.

„Klaipėda man - artimas miestas. Čia gyvena mano šeima, turime savo būstą, čia būrys draugų, nuostabių krepšinio sirgalių. Prieš penkerius metus krepšininko aprangą iškeičiau būtent į „Neptūno“ trenerio kostiumą. Šis klubas - artimas mano širdžiai ir suteikęs labai daug teigiamų emocijų, puikių prisiminimų, gražių pergalių. Be to, dirbti su treneriu Kaziu Maksvyčiu - vienas malonumas. Bandysime kartu ir toliau tęsti Klaipėdos krepšinio istoriją“, - sakė T. Rinkevičius. 

 

Jis pats anksčiau profesionaliai žaidė krepšinį ir aikštėje buvo išties pastebimas. Jis žaidė Mažeikių „Naftos“, Kauno „Atleto“, Kėdainių „Nevėžio“, Šiaulių „Šiaulių“, Kauno „Aisčių“, Panevėžio „Techaso“ ir Palangos „Naglio“ komandose. Taip pat keletą sezonų savo jėgas išbandė Prancūzijos, Austrijos, Ukrainos, Danijos or Baltarusijos čempionatuose. Pastarajame Tomas tapo Baltarusijos čempionu.

Stipriausioje Lietuvos lygoje - LKL Tomas iš viso rungtyniavo 11 sezonų.

Klaipėdos krašte, Rietave, gimęs T. Rinkevičius dar žaisdamas krepšinį galvojo apie trenerio karjerą, nes studijavo LKKA ir įgijo krepšinio trenerio specialybę.

„Su Kaziu Maksvyčiu esame pažįstami jau daugybę metų. Kartu studijavome LKKA, esame kartu ir gyvenę. Puikiai pažįstame vienas kitą ir tai labai palengvina bendrą darbą. Kazys - puikus krepšinio specialistas. Tą įrodo ir jo pasiekimai ne tik su jaunimo rinktinėmis, bet ir su klubinėmis komandomis. Džiugu, kad šis treneris, pasiekęs skambių pergalių, išliko toks pat draugiškas ir paprastai bendraujantis kaip ir jaunystėje. Tai taip pat didelis pliusas. Tas paprastumas ir šiltas bendravimas padeda suburti ir sirgalių minias. Bus malonu vėl grįžti į "Švyturio" areną, kur atmosfera per „Neptūno“ varžybas būna tiesiog superinė. Juk „Neptūno“ komanda - lankomiausia iš visų LKL komandų, „Neptūno“ sirgaliai - tiesiog nuostabūs. Neapsakomas jausmas būti tokios atmosferos dalimi. Tikrai stengsiuosi savo žiniomis bei darbu padėti komandos vyriausiajam treneriui ir žaidėjams siekti pergalių. Visada malonu atstovauti savo krašto ekipai“, - pabrėžė T. Rinkevičius.

„Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis taip pat labai džiaugiasi, kad nuo šiol vėl dirbs kartu su T. Rinkevičiumi.

„Neptūno“ vadovybė man leido formuotis kolektyvą, tad pasirinkau patikimą ir gerą specialistą. Žinau Tomo galimybes, puikiai jį pažįstu, net galima sakyti, kad suprantame vienas kitą iš pusės lūpų, kartais net iš žvilgsnio. Tai labai palengvina darbą. Pliusas ir tai, kad jis pats yra buvęs profesionalus krepšininkas ir puikiai žino krepšinio virtuvę, lengvai randą bendrą kalbą su žaidėjais, žino jų pranašumus, trūkumus ir galimybes. Bus malonu vėl kartu dirbti“, - teigė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ artėjantį sezoną rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir FIBA Čempionų lygos turnyre.

Sutartis su klubu jau turi gynėjai Mindaugas Girdžiūnas, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis, Aidas Einikis, Laurynas Beliauskas, puolėjai Arnas Butkevičius, Mindaugas Kačinas, Laimonas Kisielius, aukštaūgiai Edgaras Želionis, Matas Jucikas, Arūnas Mikalauskas. Sudėties komplektavimo darbus numatoma baigti pasipildant dviem vidurio puolėjais ir įžaidėju.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder