Tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė Rytų Europos čempionato etape - penktos

Tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė Rytų Europos čempionato etape - penktos

Vilniuje, "Credit24" arenoje prie Baltojo tilto, surengtame Rytų Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato pirmajame etape - "Lithuanian Open" varžybose - iš Lietuvos atstovių geriausiai pasirodė Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Jos su Rusijos tinklininkėmis - Natalija Stepanova ir Džudit Flores Jalovaja (Judith Flores Jalovaja) pasidalijo penktąją vietą.

17-metės I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pirmajame rate šeštadienį 2-0 (21:13, 21:12) įveikė 18-metes Azerbaidžano atstoves Ulkar Karimovą ir Alioną Daraškevič, aštuntfinalyje 2-1 (17:21, 21:16, 23:21) nugalėjo būsimas prizininkes ruses - 23-ejų metų Darją Jarzutkiną ir lietuviškų šaknų turinčią 26-erių metų Viktoriją Rastykus, o ketvirtfinalyje 1-2 (12:21, 21:14, 14:16) nusileido būsimoms finalininkėms rusėms - 21-erių metų Anai Markovai ir 22-ejų metų Anai Alovai.

2011 metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionėms ir sekmadienį nepavyko prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą. Lietuvės paguodos varžybų kovoje dėl kelialapio į pusfinalį po labai atkaklios kovos 1-2 (19:21, 21:18, 12:15) nusileido 21-erių metų rusėms Irinai Čaikai ir Julijai Karpuchinai. Beje, antrajame sete viešnios pirmavo 14:8, tačiau audringai žiūrovų palaikomos lietuvės sugebėjo pavyti varžoves ir išlyginti mačo rezultatą. Trečiajame sete Rusijos tinklininkės pirmavo 4:1, 6:3. Po to mūsų šalies atstovės išlygino rezultatą 7:7, bet palaužti varžovių nebepajėgė.

"Tikėjomės, kad Ieva ir Monika pateks į pirmąjį ketvertą, tačiau joms to padaryti nepavyko, nes varžovės buvo labai stiprios. Džiaugiamės, kad vieną Rusijos komandą mūsų merginos nugalėjo, o kitoms dviems pralaimėjo tik keliais taškais, - naujienų agentūrai ELTA sakė vienas I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės trenerių, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas. - Šios varžybos Ievai ir Monikai buvo puiki repeticija prieš pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionatą, kuris liepos 11-14 dienomis vyks Kipre. Tiek mūsų merginos, tiek mūsų vaikinai (Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius - ELTA) Kipre turi daug galimybių užimti aukštas vietas".

Septintąją vietą pasidalijo Lietuvos atstovės Taisija Laukonen (Laukkonen) ir Svetlana Bekiš bei latvės Inesė Jursonė ir Agnesė Feldmanė.

Karolina Uvarovaitė ir Ieva Kazuraitytė bei Urtė Andriukaitytė ir Simona Vaičiukinytė su latvėmis bei estėmis pasidalijo devintąją vietą.

Pirmąsias keturias vietas užėmė Rusijos atstovės. Nugalėjo 2006 metų Europos čempionė ir Pekino olimpinių žaidynių dalyvė 29-erių metų Aleksandra Moisejeva ir 21-erių metų Jekaterina Syrceva. Jos finale sekmadienį 2-1 (21:17, 15:21, 15:9) įveikė A. Markovą ir A. Alovą. Nugalėtojams atiteko 300 eurų čekis.

Kovoje dėl trečiosios vietos D. Jarzutkina ir V. Rastykus, kurios prosenelis buvo lietuvis, 2-1 (20:22, 21:18, 15:12) nugalėjo I. Čaiką ir J. Karpuchiną.

"Lithuanian Open" varžybose, kurių prizų fondą sudarė 1200 eurų, dalyvavo 24 komandos iš Azerbaidžano, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo aštuonios komandos.

Tokio aukšto lygio suaugusiųjų moterų paplūdimio tinklinio varžybos Lietuvoje vyko pirmą kartą.

"Džiaugiamės, kad varžybose dalyvavo daug pajėgių duetų. Ypač pajėgios tinklininkės atvyko iš Rusijos. Tikrai nesitikėjome sulaukti tokių stiprių žaidėjų", - teigė M. Vasiliauskas. Anot jo, pasaulio elitui nepriklausantiems sportininkams Europoje labai trūksta tarptautinių varžybų, todėl Rytų Europos čempionato etapai bent iš dalies užpildo šią spragą.

Antrasis Rytų Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato etapas vyks

liepos 13-15 dienomis Estijoje, o finalas numatytas rugpjūčio 23-26 dienomis Zelenogradske (Kaliningrado sritis, Rusija).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder