Tadas Jonkus - "Vakarų ekspreso" laureatas

Tadas Jonkus - "Vakarų ekspreso" laureatas

"Vakarų ekspresas" kas mėnesį renka ir prizais apdovanoja labiausiai pasižymėjusius uostamiesčio sporto aplinkos žmones. Laureatais gali tapti ne tik sportininkai, jų treneriai, bet ir kiti sportui pasiaukoję žmonės. Praėjusio mėnesio geriausiuoju išrinktas pasaulio čempiono diržą tarptautiniame mišriojo kovos meno turnyre "King of kings" iškovojęs Tadas Jonkus.

Šis 27-erių klaipėdietis kovo mėnesio viduryje Vilniuje, "Siemens" arenoje, surengtame tarptautiniame kovų turnyre buvo geriausias tarp svorio iki 71 kg dalyvių.

T. Jonkus ketvirtfinalyje techniniu nokautu nugalėjo ukrainietį Igorį Vlasenką, pusfinalyje teisėjų sprendimu įveikė vokietį Aleksą Fogelį (Alex Vogel) ir finale taškais nugalėjo 22-ejų metų Olandijos atstovą Krisą Bają (Chris Baya).

"Tikėjausi pergalės. Intensyviai ruošiausi, buvau labai pasiilgęs kovos ringo. Labai norėjau iškovoti diržą, stebint savo gerbėjams", - sakė T. Jonkus.

Anot turnyrą organizavusio Lietuvos bušido federacijos prezidento Donato Simanaičio, Tado pergalė pakėlė Lietuvos kovotojų reitingą ne vienu, o dešimčia laiptelių.

Dėl "King of kings" čempiono diržo finaliniame etape kovojo aštuoni sportininkai, o iš viso turnyre dalyvavo 22 kovotojai iš Belgijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Moldovos, Olandijos, Ukrainos, Vokietijos ir Lietuvos.

T. Jonkus treniruojasi Klaipėdos sporto klube "K-1 akademija" pas trenerį Vadimą Chromychą.

Nokautų meistras

Tado kovų statistika - įspūdinga: į profesionalų kovų ringą jis kilo net 94 kartus, iš jų iškovojo 72 pergales, net 30 kovų baigėsi varžovų nokautais, trys dvikovos - lygiosiomis. Dar įspūdingesni skaičiai mėgėjų varžybose: iškovotos 93 pergalės, 35 iš jų nokautais, 9 susitikimai ringe baigėsi lygiosiomis.

"Pačios maloniausios pergalės - nokautais. Man teko kovoti pagal kikbokso, K-1, Tailando bokso taisykles, taip pat ir kovų be taisyklių ringuose, tačiau pačiam priimtiniausios K-1 dvikovos. K-1 - universalus kovų stilius. Dalyvaudamas šio stiliaus varžybose galiu tinkamai atsiskleisti", - pabrėžė sportininkas.

Jis mažiau nei po dviejų savaičių, balandžio 13 dieną, Italijoje varžysis dėl Europos K-1 čempiono diržo.

"Pastaruoju metu sportinė forma - optimali. Koviniame sporte sukuosi nuo 12 metų. Taigi intensyviai sportuoju jau daugiau nei pusę savo gyvenimo. Man kovinis sportas iškart buvo prie širdies, jau po pusmečio treniruočių Klaipėdos čempionate iškovojau antrąją vietą, o vėliau pasipylė ir solidesni titulai. Labai daug prie mano rezultatų prisidėjo treneris Vadimas Chromychas. Reiškiu jam didžiulę padėką", - sakė kovotojas.

Dirba fitneso treneriu

T. Jonkus Klaipėdos universitete baigė Kūno kultūros ir sporto pedagogiką bei šiuo metu dirba viename iš Klaipėdos fitneso sporto klubų treneriu.

"Malonu, kad darbdaviai palankiai žvelgia į mano sportinę veiklą ir geranoriškai išleidžia į varžybas. Savo ruožtu visada stengiuosi jų nenuvilti", - dėstė mintis tituluotas sportininkas.

T. Jonkus pabrėžė, kad traumos koviniame sporte - kasdienybė.

"Būna, kad lūžta rankos kaulas ar nosis, tačiau dvikovos metu ne visuomet tai jauti, kadangi verda adrenalinas ir stengiesi susikoncentruoti tik į kovą. Skausmai užklumpa tik po kovos, o dažniausiai, jei tai nėra lūžiai, o tik sutrenkimai, - kitą dieną", - teigė "Vakarų ekspreso" laureatas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder